SPOR MEDYASI

İsmet Badem'in ölüm nedeni ortaya çıktı

Ölümüyle sporseverleri hüzne boğan İsmet Badem'in motoruyla seyir halindeyken fenalaşarak yere düştüğü ve hayatını kaybettiği öğrenildi

İsmet Badem'in ölüm nedeni ortaya çıktı

Basketbol duayeni İsmet Badem'in ölüm nedeni ortaya çıktı. Oğlu Burçin Badem, babasının trafik kazası sonucu hayatını kaybetmediğini açıkladı.

Badem, “Olay yeri raporu ve görgü tanıklarına göre trafik kazası ya da sürat değil” ifadelerini kullandı.

Burçin Badem'in açıklaması şöyle; "Üzüntümüzü paylaşan durum öğrenmek isteyen dostlar Babamı hastaneden teslim aldık. Olay yeri raporu ve görgü tanıklarına göre trafik kazası ya da sürat değil en büyük aşkı motorunu sürerken fenalaşıp düşüyor. Onun ustalığında birinin kontrolünü kaybedip kaza yapacağı durum yok."

İsmet Badem

İSMET BADEM KİMDİR? :

1945 doğumlu Geçtiğimiz yıl aort ve kalp kapakçığı ameliyatı olduktan sonra mucize şekilde hayata tutunan İsmet Badem taraflı tarafsız bütün sporseverlerin takdir ettiği bir isim olarak spor dünyamızda yer alıyordu.

1972-73 sezonun da Türkiye Basketbol Ligi’nde oynamaya hak kazanan Samsunspor da yer almış, 1976-1977 sezonunda Fenerbahçe ve daha sonra Beşiktaş formalarını giyen İsmet Badem; aktif sporcu hayatını noktaladıktan sonra basketboldan kopamadı.

Basket ve Fast Break dergilerinde yorumculuk yapmaya başladı. Basketbol yaşantısını noktaladıktan sonra bir süre Afrika’da, Mozambik’te yaşadı.

Türk basketbolunun başarı kazanmaya başladığı yıllarda naklen yayınlanan basketbol maçlarında Murat Murathanoğlu ile yaptığı yorumlarıyla ün kazandı.

Dünyada ilk kez tüm içeriği basketbol olan tamamı 12 sayfadan oluşan ”Fanatik Basket” gazetesini çıkarmayı başardı. İsmet Badem gazeteyi tam 13 sene yayın hayatında tutarken daha sonra Türk basketboluna gelecek olan sporculara ”Ben İsmet Badem” adlı bir kitap yazdı.

Kitapta insan olmak için verdiği mücadelenin ve yaşadıklarının keyifli bir öyküsü, ailesinden edindiği temel doğrulardan başka hiçbir sermayesi olmayan bir gencin sporcu olmak için ve dahası gerçek bir ellili yıllardan beri Türkiye’nin, yaşamın, ilişkilerin, sporun ve basketbolun hikâyesini kaleme aldı.

Galatasaray Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan İsmet Badem mesajı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER