SÜPER LİG

13 ülke birleşti Yıldırım Demirören reddetti

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in, UEFA Başkanlığı’na “Hayır” dediği ortaya çıktı.

13 ülke birleşti Yıldırım Demirören reddetti

Demirören’in “Hayır” dediği başkanlık ve başkan adaylığı süreci şöyle gelişti.

Yunanistan, Güney Kıbrıs, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Makedonya, Hırvatistan, Slovenya, Romanya ve Bulgaristan’dan oluşan 11 Balkan ülkesi aralarındaki ilişkiyi geliştirmek için bir araya gelirler.

Yıldırım Demirören: 6 tane teklif var

Bu toplantıya daha sonra bölgenin ve UEFA’nın güçlü ülkesi diye tanımlanan Türkiye’de davet edilir. Türkiye Futbol Federasyonu bu davete katıldıktan hemen bir sonraki toplantıyı Türkiye’ye alır ve Rusya’yı da bu oluşuma davet eder. Türkiye ve Rusya’nın önderliğinde 13’ler diye adlandırılan bir birlik böylece kurulmuş olur.

“BAŞKAN BU MASADAN ÇIKACAK”

BİRLİĞİN amacı bölgesel futbolun geliştirilmesi, hakem değiş tokuşu, alt yapı için çalışma gibi konulardır.  Ancak tam bu esnada UEFA’da Platini vakası yaşanır. UEFA başkanlığı için seçim gelir kapıya dayanır. Bölgesel olarak bir güç oluşturan 13’ler seçimlerde birlikte hareket etme kararı alır. 13’lerin İstanbul’daki toplantısına gayri resmi olarak UEFA yetkilileri de katılır. O toplantıda Başkan Yıldırım Demirören, tarihi bir söze imza atar:◊ UEFA başkanı bu masadan çıkacak...

Hakemden Emre Mor için skandal karar

“BU DÖNEM GEÇSİN BAKARIZ”

Hürriyet'in haberine göre; BÖLGESEL futbolun geliştirilmesi için bir araya gelen 13’ler, UEFA başkanlık seçimlerinde birlikte hareket etme kararı alırlar. İtalya’daki bir toplantıda İtalya Futbol Federasyonu da gayri resmi olarak bu toplantıda yer alıp 13’ler ile hareket etme kararı alır.  Toplantıların birinde “Başkan adayının kim olacağı?” gündeme gelir. 13’ler, Yıldırım Demirören’i aday gösterme kararındadır. “Türkiye gibi güçlü bir ülkenin federasyon başkanısınız. Geçmişte kulüp başkanlığı yaptınız, başarılı bir işadamısınız. Siz adayımız olun” derler.

13’LERİN bu teklifine teşekkür eder Demirören “Hayır” yanıtı verir. “Federasyon başkanlığı ve özel işlerim dolayısıyla zaten aileme vakit ayıramıyorum. UEFA Başkanı bu dönemde 2.5 yıllığına seçilecek. Bu dönem geçsin daha sonra ne olacağına birlikte karar veririz. Servet Yardımcı Beyefendiye söz verdik. O bizi UEFA yönetiminde temsil edecek. Kısacası bizim temsil hakkımız zaten var. Şu 2.5 yıl geçsin sonra tekrar görüşürüz” der.Demirören’in bu yanıtından sonra 13’ler başkan adaylığı için Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin isminde birleşirler.  Ceferin’in seçilmesi neredeyse garantidir.  Çünkü 13’ler, seçime 25 ülkenin oyuyla birlikte girecek kadar etki alanını genişletmiştir. . Ceferin, başkanlığa seçilir. Ceferin’in yerine Yıldırım Demirören teklifi kabul etseydi şimdi o koltukta bir Türk oturuyor olacaktı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER