YAZARLAR

2 Altın puan

Beşiktaş adına büyük final haftaya Kadıköy’de oynanacak. Beşiktaş Kadıköy’de bir kayıp yaşarsa ki maç ortadadır, ligin ilk yarısını beklentilerin çok altında bitirebilir.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Beşiktaş’ta skora ve oyuna direk etki eden iki  sakat oyuncunun (Caner ve Talisca) eksikliği ile, özellikle ofansif açıdan  kadro derinliği ve hücum varyasyonları  iyice azalmış. Benfica maçı ardından dün ciddi bir yorgunluk gözlemledik takımda. Beşiktaş  Şenol hoca döneminde ilk kez bir maçta bukadar az pozisyona girdi. Bununda en önemli sebebi; Başakşehir cezasahasına kadar getirdikleri toplarda hep final paslarında hata yapmalarıydı. Tabiki bunun gerek fiziksel, gereksede zihinsel yorgunluk ile aritmetik bir ilişkisi var.

Başakşehir defalarca Beşiktaş’tan puan almıştır, bence ilk kez aldığı bir puanı bukadar çok hak etti. Maçın ilk 20 dakikasında, 80’li yılların Hollanda milli takımı gibi oynayıp sirkülase ettiler Beşiktaş’ı. Golü bulana kadar kaçırması atmasından zor 3 pozisyona girdiler. Mehmet Batdal gibi beceri kısıtlılığı olan bir futbolcunun, hücumda bukadar hızlı çoğalan bir takımın nasıl 1.santroforu olur anlamak mümkün değil. Emre’nin sakatlanıp çıkması ve Tolgay’ın oyuna girmesi ile oyun üstünlüğünü alan Beşiktaş topla oynama yüzdelerindeki farkı skora yansıtamayınca, Başakşehir’in özgüvenini geri getirdi ve son 20 dk yine oyuna ortak etti rakibini.

Başakşehir’in neden hala lider olduğunu biraz sorgulamak lazım; Bir kere gerek toplu, gerek topsuz oyunda çok iyi organize oluyorlar. Hani duran toplarda bazı takımlar alan savunması bazıları ise adam savunması yaparlar ya,işte Başakşehir ikisini aynı anda ve sadece duran toplarda değil oyunun tamamında çok iyi yapıyor. Top rakibe geçtiği anda tüm takım bloklar arası mesafeyi kapatıp alanı daraltırken, topa en yakın oyuncularda direk rakip ile fiziksel temasa geçiyor ve rakibin topu olumlu kullanmasına izin vermiyor. Emre gibi mükemmel bir orta saha oyuncuları var, baskı altında topu hem saklıyor hemde takımını atağa kaldırıyor. Visca,Mossoro gibi top tekniği yüksek ve hızlı oyuncuları var. Topu hem olumlu kullanıp hemde çok hızlı çeviriyorlar. Pek tabiki bide sezonu erken açmalarında dolayı fizik güçler ve özgüvenleri çok yüksek.

Beşiktaş üç gün önce Türk futbol tarihinin en önemli maçlarından birini oynadı. Şüphesizki arka arkaya bukadar zor maçın denk gelmesi bir fikstür şanssızlığı , ama bu fikstür çok önceden belliydi ve Şenol hocanın tıpkı geçen seneki gibi geniş kadrosunu rotasyonda kullanması gerekirdi. Geçen seneki takımın ilk 11 oyuncusu olan Olcay’ı ve sonradan oyuna girip önemli katkı yapan Kerim’i hazır tutması gerekirdi, üstelik sezona iyi başlayan Ömer’i de daha sık kullanmalı. Beşiktaş bu sezon önemli transferler yaptı ama özellikle Talisca ve Caner’in sakatlığı, iki Gökhan’ın da beklentilerin altında kalmasıyla an itibari ile geçen sezona kıyasla kadro kalitesinde düşüş olduğunu iddia etmek yanlış olmaz.

Beşiktaş gerek kadro sıkıntısı gerekse ardı ardına oynadığı bu final maçlarında şimdiye kadar altın değerinde birer puan aldı. Ama Beşiktaş adına büyük final haftaya Kadıköy’de oynanacak. Beşiktaş Kadıköy’de  bir kayıp yaşarsa ki maç ortadadır, ligin ilk yarısını beklentilerin çok altında bitirebilir.

Yorumlar
TREND HABERLER