YAZARLAR

2011'de futbol çıtası yükselmeli...

2011'de futbol çıtası yükselmeli...

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Ligin ilk yarısını tamamladık. Kimileri için iyi bir ilk yarı olurken, kimileri içinde facia gibi bir dönem atlatıldı. Takımlar artık ligin ikinci yarısı için gerekli düzenlemeleri  ve transferleri yapma girişimlerine başladılar.

Lider Trabzonspor 42 puanla en yakın takipçisine 5 bir sonrakine 9 puan fark attı. Bu onların maçlarda daha rahat olmalarını sağlıyor. Özellikle Burak’ın performansı Trabzonspor’a oldukça yaradı. Takım oyununu iyi oynuyorlar. Ligin ikinci yarısında biraz daha üstüne koymaları gerekiyor. Özellikle Jaja problemini çözmeleri, Yattara ve Alanzinho’dan daha fazla istifade etmeleri gerekiyor. Bu takımda Ceyhun ve Selçuk’un durumları netleşmeli ve transfer politikasını değiştirmeli. Gelen oyuncu kaçıyor.

Bursaspor ise şampiyonluk yarışında olduğunu yine ispatladı. Geçen yılki şampiyonluğun tesadüf olmadığını da kanıtladı. Liderle arasında 5 puan olsa da 3. Fenerbahçe ile de arasında 4 puanlık bir fark var. Bu yıl Ozan ve Volkan transfer söylentilerinden olsa gerek, başarılı bir performans sergileyemediler. Batalla ise bu yılki başarıda büyük pay sahibi oldu. Aynı şekilde Turgay, Vederson, Ergiç, İbrahim ve Ömer bu senenin etkili isimleri olarak ön plana çıktılar. İkinci yarıda zorlanacaklarını düşünüyorum. Transfer yapmaları kaçınılmaz.

Ligi üçüncü sırada tamamlayan Fenerbahçe ligin ilk yarısında çok zorlandı. Oluşturduğu kadroda çok iyi oyuncuların olduğu gibi takım oyununu bozan oyuncular da olduğundan takımda huzur yok. Bilica, Cristian ve Guiza’nın durumları netleşmeli. Kazım ikinci yarıda takımla olmayacak. Bu kesinleşti. Santos konusunda da görüşülmeli, eğer isteksiz oynamaya devam edecekse transferine onay verilmelidir. Takıma sol bek, iki orta saha, birde forvet alınmalı, Semih ve Gökhan’ın durumları masaya yatırılmalıdır. Gelecek sezon içinde stoper arayışlarına şimdiden hız vermelidir.  Ligin ikinci yarısında yapacağı takviyelerle Fenerbahçe’nin daha iyi olacağına inanıyorum.

Kayserispor ise gerçekten iyi iş çıkardı. Gençlerin ağırlıkta olduğu bu kadro hakikaten tüm takımlara örnek olmalı. Kayserispor’un tek eksiği gol… Bu takım sadece 12 gol yemiş ama 22 gol atmış. Gol sayısını 30 yapmış olsa belki daha üst sıralarda olacaktı. Ligin ikinci yarısında mutlaka forvet hattında etkili olabilecek bir forvet almalılar. Cangele’nin sakatlığı geçtiği zaman takımın ofansif gücü daha da artacak ama yinede işi şansa bırakmamak gerekiyor. Troisi ve Morits biraz daha sorumluluk almalıdır.

Beşiktaş ise topladığı 28 puanla taraftarlarını üzdü. Yıldız oyuncu transferleri ile sezona fırtına gibi başlayan Beşiktaş’ın tek tesellisi Uefa’da yoluna devam ediyor olmasıdır. Ligde istediği sonuçları alamayan Beşiktaş’ın devre arasında transferde oldukça hareketli günler bekliyor. Fernandes ile anlaşan, Almeida ve Simao ile görüşme halinde olan Beşiktaş ligin ikinci yarısında daha etkili bir takım oluşturacak. Yine de hatırlatmamda fayda var, takımın ofansif yönünü düşünen Beşiktaş’ın defansif yönünü de düşünmesi gerekiyor.

Galatasaray ise topladığı 23 puanla tüm futbolseverleri şaşkına çevirdi. 23 puanın içinde bile kazanamayacağı maçlar vardı. Oynamış olduğu futbol göze hoş gelmiyor. Yıldız oyuncu kavramını da kaybeden Galatsaray’da yanlış transferlere son verilmelidir. Gönderdiği futbolcular gelenlerden kat kat daha iyiydi. Ligin ikinci yarısında mutlaka revizyon yapılmalıdır. Takımın bu durumu ligin ikinci yarısını kaldırabilecek kapasiteye sahip değil. Galatasaray’ın çevresindeki takımlar daha iyi oynuyorlar. Arda, mutlaka takımın yükünü sırtlayacak hamleyi yapacaktır. Baros’un sakatlık problemi iyi araştırılmalıdır. Yabancılarda ise Nell haricinde hiç birisi varlık gösteremiyor. Durumları gözden geçirilmelidir.

Karabük, Gaziantepspor, İstanbul Belediye, Antalya, Eskişehirspor alt sıradaki rakiplerine göre çok çok rahat konumdalar. Biraz daha gayretle daha üst sıralara tırmanabilirler. Ligin ikinci yarısı için bu takımların takviyeye ihtiyaçları olduğunu düşünmüyorum. Göze hoş gelen futbol sergiliyorlar. Hücum futbolu düşünüyorlar. Karabük lige yeni çıkmış gibi oynamıyor. Gaziantepspor’un yeni transferleri ikinci yarıda daha iyi form tutarlarsa takım daha etkili olur. Eskişehirspor ise kadrosuna göre daha etkili olmalıdır. Güçlü bir kadrosu var ama çok etkili değiller. Belediye ise zaten kendi bildiğini okuyor. Antalyaspor form tutamıyor ve skor üstünlüğünü elinde tutamıyor.

Manisa, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Sivas, Konya, Buca ve Kasımpaşa takımları bana göre ligin ikinci yarısında tehlikenin içinde yer alacak takımlar olarak görünüyor. Ankaragücü takımında nelerin olacağı net değil. Öncelikle bu konunun netleşmesi onlar hakkında yapacağımız yorumlarda etkili olacaktır. Kasımpaşa şu durumda işini zorlaştırıyor. Buca ve Konya ise ligi pek sevmedi, Bankasya’ya göz kırpıyorlar. Konyaspor özellikle hiç iyi futbol oynamıyor. Hatta Kasımpaşa ve Bucaspor, Konyaspor’dan daha iyi futbol oynuyorlar diyebilirim. Bu takımların akıbetleri devre arasında yapacakları transferlerle netlik kazanır. Bu takımların gücü bu kadar. Mücadele ile aldıkları puanlar inanın fazla bile. Daha fazlasını bekleyemezsiniz. Burada bir tek Ankaragücü ve Gençlerbirliğinin kadroları daha iyi ama onlarında problemleri bitmiyor.

Kısacası ligin ilk yarısı bitse de daha ateşli bir ikinci yarı bizleri bekliyor. Takımların transfer politikalarını geleceklerini de düşünerek yapmaları gerektiğini hatırlatmakta fayda var. sadece menajerleri zengin edecek transferler, neleri doğuruyor görüyoruz.

Kalın sağlıcakla…

Yorumlar
TREND HABERLER