MAÇ ANLATIMLARI

2014 Dünya Kupası'nda 4 takım hiç kayıp vermedi

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda yer alan 32 takımdan Arjantin, Belçika, Kolombiya ve Hollanda yollarına kayıpsız devam ediyor..

2014 Dünya Kupası'nda 4 takım hiç kayıp vermedi
Kupada çeyrek finale yükselme başarısı gösteren takımlardan 4'ü tüm maçlarını kazandı. Arjantin, Belçika, Kolombiya ve Hollanda, Dünya Kupası'nda oynadıkları maçlarda sahadan galibiyetle ayrıldı.

Dünya Kupası'na B Grubu'nda başlayan Hollanda, ilk maçında İspanya'yı 5-1 mağlup ederek "gol şov" yaptı. "Portakallar", Avustralya karşısında 2-1 geriye düşse de rakibini 3-2 yenmeyi başardı.

Hollanda, gruptaki son maçında ise Dünya Kupası'na renk katan ekiplerden Şili'yi ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0'lık skorla geçti. Kupanın en önemli favorilerinden Hollanda, ikinci tur engelinde de Meksika'yı son 10 dakikada gelen gollerle 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

KAZANMASINI BİLDİ
Dünya Kupası'nın bir diğer favori ekibi Arjantin, göze hoş gelen futboldan uzak kalsa da istediği galibiyetleri aldı.

F Grubu'nda yer alan "Tangocular", Bosna Hersek'i 2-1, İran'ı 1-0, Nijerya'yı da 3-2 mağlup etti. Arjantin, ikinci turda İsviçre'yi uzatmalarda Di Maria'nın golüyle kupanın dışında bırakarak çeyrek final biletini aldı.

BREZİLYA'YA GÖZDAĞI
Çeyrek finalde evsahibi Brezilya ile karşılaşacak Kolombiya da tüm maçlarını kazanarak, kupada iddialı olduğunu kanıtladı.

C Grubu'nda üçte 3 yapan Kolombiya, ilk maçında Yunanistan ağlarını üç kez sarsarak Dünya Kupası'na iyi bir başlangıç yaptı. Güzel futbolunu gollerle süslemeye devam eden Kolombiya, Fildişi Sahili'ni 2-1 yenerken, Japonya'yı da 4-1 gibi farklı bir skorla adeta sahadan sildi.

Kolombiya, ikinci turda ise kupanın güçlü ekiplerinde Uruguay'ı, James Rodriguez'in golleriyle 2-0 mağlup etti. Güney Amerika temsilcisi, ikinci tur maçını uzatmalara götürmeden tamamlamasını bildi.

BELÇİKA OTORİTELERİ ŞAŞIRTMADI
Kupanın gizli favorisi gösterilen Belçika da spor otoritelerini yanıltmadı. İyi bir jenerasyon yakalayarak Dünya Kupası'na iddialı giren Belçika, H Grubu'nu 9 puanla zirvede tamamladı.

Belçika, oynadığı maçlarda iyi bir takım görüntüsü çizerken, grup karşılaşmalarında Cezayir'i 2-1, Rusya ve Güney Kore'yi de 1-0'lık skorlarla geçti.

İkinci turda ABD'yi uzatmalarda 2-1 yenen Belçika, kupadaki en önemli sınavını ise çeyrek finalde 5 Temmuz Cumartesi günü Arjantin'e karşı verecek.

GOLLER UZATMALARA KALDI
FIFA Dünya Kupası'nda atılan son 7 gol ise uzatmalarda geldi. Kupanın ikinci turunda Almanya-Cezayir, Arjantin-İsviçre ve Belçika-ABD karşılaşmaları uzatmalara gitti. Uzatmalarda Arjantin, İsviçre'yi 1-0, Almanya, Cezayir'i, Belçika da ABD'yi 2-1 yendi.

Dünya Kupası'nın çeyrek finalinde Fransa-Almanya, Arjantin-Belçika, Brezilya-Kolombiya ve Hollanda-Kosta Rika maçları oynanacak.

Deneme

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER