DÜNYA KUPASI

2014 Dünya Kupası'nda seribaşı takımlar

2014 Dünya Kupası'nda seribaşı olarak kura çekimine katılacak takımlar belli oldu.

2014 Dünya Kupası'nda seribaşı takımlar
2014 Dünya Kupası'nda seribaşı olarak kura çekimine katılacak takımlar belli oldu.

İtalya ve İngiltere, birinci torbada yer almazken son dönemde çıkış yakalayan İsviçre ve Belçika milli takımları Dünya Kupası'na seribaşı olarak katılma hakkı elde etti.

FIFA, dünya sıralamasını açıkladı. sıralamada ilk sekiz basamakta yer alan takımlar Dünya Kupası için yapılacak kura çekimine seribaşı olarak katılacak. İspanya ilk sıradaki yerini korurken Almanya bir basamak yükseldi ve Arjantin'in üzerinde yer aldı.

Sıralamaya göre ev sahibi Brezilya'nın yanı sıra İspanya, Almanya, Arjantin, Kolombiya, Belçika ve İsviçre Dünya Kupası kura çekimine 1. torbadan katılacak. Ürdün ile play-off karşılaşması oynayacak Uruguay, Dünya Kupası vizesi elde etmesi halinde turnuvanın seribaşı takımlarından biri olacak. Dünya Kupası'na Ürdün'ün katılması halinde ise Hollanda 1. torbaya yükselecek.

FIFA'nın dünya sıralamasını açıklamasıyla baraj maçları oynayacak Avrupa takımlarının torbaları da belli oldu. Buna göre; Portekiz, Yunanistan, Hırvatistan ve Ukrayna 1. torbayı oluşturdu. 2. torba ise Fransa, İsveç, Romanya ve İzlanda'dan oluştu. Bu 8 takım 21 Ekim'de yapılacak kura çekiminde birbirleriyle eşleşecek ve Dünya Kupası'na katılabilmek için aralarında baraj maçları oynayacak.

Milli takımımız ise Fatih Terim yönetiminde üst üste aldığı 3 galibiyetle FIFA sıralamasında 9 sıra yükseldi ve 40. sıraya yerleşti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER