BEŞİKTAŞ

Beşiktaş-Lokomotiv maçının sonucu ve özeti

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 4. maçında temsilcimiz Beşiktaş, konuk ettiği Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kaldı...

Beşiktaş-Lokomotiv maçının sonucu ve özeti

Avrupa Ligi'nde liderlik maçına çıkan Beşiktaş, sonradan oyuna giren Quaresma ile öne geçmeyi de başardı.. Akhisar'dan tanıdığımız Niasse'ın golüne engel olamayan Kartal, grupta son 3 maçından da 1-1'lik skorla ayrıldı, Rus ekibi zirvede kaldı... 

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 4. maçında temsilcimiz Beşiktaş, konuk ettiği Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kaldı... 58. dakikada oyuna sonradan giren Quaresma'nın attığı golle 1-0 öne geçtik. 76'da ise tanıdık bir isim Niasse skoru eşitledi: 1-1.  

Bu sonucun ardından ikinci sıradaki Beşiktaş 6 puana, lider Lokomotiv ise 8 puana yükseldi. Öte yandan Sporting Lizbon, Skenderbeu'yu yenerse ikinci sıraya yükselecek.    

KONTROLLÜ BAŞLADI
Maçın ilk yarısında Beşiktaş taraftar desteğini de arkasına alarak müthiş bir baskı kurmasına karşın devreye 0-0'lık eşitlikle gidildi.

QUARESMA ATTI NİASSE CEVAP VERDi
Şenol Güneş 2. yarıya oyuna Olcay Şahan'ın yerine Quaresma'yı oyuna alarak başlarken, bu değişikliğinin katkısını hemen aldı. 58. dakikada sahneye çıkan Portekizli yıldız attığı şık golle takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. 

Golden sonra ise Lokomotiv Moskova daha etkili olmaya başlarken, 76. dakikada Oumar Niasse'nın golüyle Rus ekibi maça dengeyi getirdi. 

BAŞKA GOL OLMADI
Karşılaşmanın kalan dakikaları büyük bir heyecan içinde geçerken her iki taraf da başka gol atma başarısı gösteremeyince müsabaka 1-1 sona erdi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 6'ya, Lokomotiv Moskova da 8'e çıkarttı.

Beşiktaş: 1 - Lokomotiv Moskova: 1

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Felix Zwayer, Rafael Foltyn, Holger Henschel (Almanya)

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Sosa, Olcay Şahan, Gomez

Lokomotiv Moskova: Guilherme, Yanbaev, Shishkin, Durica, Denisov, N'Dinga, Kolomeytsev, Samedov, Fernandes, Maicon, Niasse

Goller: Dk. 58 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 76 Niasse (Lokomotiv Moskova) 

Beşiktaş Lokomotiv Moskova

MAÇTAN NOTLAR
UEFA Avrupa Ligi H Grubu dördüncü maçında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, ligde son oynanan Kasımpaşa maçının 11'inde 3 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, Kasımpaşa karşısında kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Ersan Adem Gülüm ile birlikte yine aynı maçta ikinci yarıda görev yapan Gökhan Töre ve Jose Sosa'yı ilk 11'de sahaya sürdü. Geçen sezon gördüğü kırmızı kart nedeniyle grupta ilk 3 maçta görev yapamayan Olcay Şahan'a da ilk 11'de yer veren Güneş, Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma'yı ise yedek bekletti. Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden Güneş, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı'dan oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'a görev veren siyah-beyazlı teknik adam, orta alanın sağında Gökhan Töre'yi, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'yı, sol açıkta ise Olcay Şahan'ı oynattı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı. Siyah-beyazlı ekipte Quaresma'nın yanı sıra Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun, yedek kulübesinde oturdu.

OLCAY ŞAHAN İLK KEZ FORMA GİYDİ
Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez forma giydi. Siyah-beyazlı ekibin geride kalan sezon UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Belçika'nın Club Brugge takımı ile oynadığı ve 3-1 yenildiği rövanş maçında kırmızı kart gören ve UEFA'dan 3 maç ceza alan 28 yaşındaki futbolcu, gruptaki ilk 3 maçta görev yapamamıştı. Teknik direktör Şenol Güneş tarafından ilk 11'de sahaya sürülen Olcay Şahan, Lokomotiv Moskova karşısında sol açıkta görev aldı.

LOKOMOTİV MOSKOVA'DA 2 DEĞİŞİKLİK
Lokomotiv Moskova, grubun üçüncü haftasında sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldığı maçın kadrosunda 2 değişlikliğe gitti. Moskova'daki maçta siyah-beyazlı ekibe karşı mücadele eden futbolculardan kart cezalısı Vedran Corluka'nın yanı sıra Taras Mikhalik, takımdaki yerlerini alamadı. Bu futbolcuların yerine Jan Durica ve Renat Yanbaev ilk 11'de görevlendirildi.

FERNANDES YENİDEN OLİMPİYAT STADI'NDA
Beşiktaş'ın eski futbolcusu Manuel Fernandes, ilk kez rakip takım oyuncusu olarak İstanbul'da sahaya çıktı. Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Igor Cherevchenko tarafından ilk 11'de görevlendirilen Portekizli futbolcu, 628 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'na ayak bastı. İkitelli'de bulunan statta son maçını 16 Şubat 2014'te Bursaspor'a karşı oynayan Fernandes, iki takım arasında Moskova'da oynanan maçta siyah-beyazlı ekibe karşı 73 dakika mücadele etmişti.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Beşiktaş taraftarı, Lokomotiv Moskova karşılaşmasına ilgi göstermedi. Siyah-beyazlı ekibin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci kez sahaya çıktığı Atatürk Olimpiyat Stadı tribünlerinin çok büyük bir bölümü boş kalırken, mücadeleyi 20 bin civarında sporsever izledi. Bu arada maçı az sayıda Lokomotiv Moskova taraftarı da takip etti.

BEŞİKTAŞ: 1 - 1 :LOKOMOTİV MOSKOVA

Beşiktaş ikinci yarıda 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve mücadele 1-1 beraberlik ile sonuçlandı.  

Maçın son düdüğü geldi. Bu sonuçla Beşiktaş 6 puana yükseldi ve tur şansını zora soktu

90+2. dakika: İnanılmaz bir gol kaçtı! Necip'in kafayla kale ağzına indirdiği topu Ersan tamamlamak istedi. Ancak yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunu kaleci Guilherme çıkardı. 

90+1. dakika: Quaresma kazanılan serbest vuruşta ortasını yaptı. Penaltı noktasında Atiba kafayı vurdu ancak top üstten auta çıktı. 

90. dakika: Lokomotiv'de Maicon, sağdan gitmek isteyen Quaresma'yi düşürdü. Serbest vuruş ve etkili bir nokta... 

89. dakika: Denisov soldan topu taşıdı. Ceza alanındaki Aleksei Miranchuk'u gördü. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruş kaleci Tolga'da kaldı. 

88. dakika: Artık maçta normal sürede son dakikalar.

87. dakika: Gökhan soldan çalımlarla ceza alanına girmeye çalıştı ancak savunma izin vermedi

85. dakika: Samedov etkili ortaladı. Kale ağzına gelen top hiç kimseye temas etmedi ve auta çıktı 

83. dakika: Oğuzhan'ın ortasına arka direkte Necip kafayı vurdu. Kale ağzına inen topu kaleci uzandı ve kurtardı. Seken top 3 Beşiktaşlı olmasına rağmen hiçbirinin önüne düşmedi. Şanssız bir andı... 

76. dakika: GOL! Lokomotiv, Niasse'la beraberliği sağladı. Savunmanın arkasına sarkan Aleksei Miranchuk, İsmail'in uzak köşede ofsaytı bozması nedeniyle bir anda ceza alanına girdi. Yanında atağa katılan Niasse'yi gören Lokomotov'li oyuncu, Niasse'in sol ayağıyla topu ağlara göndermesi sonucu sevince boğuldu. 

Beşiktaş Lokomotiv Moskova maçı fotoğrafları UEFA Avrupa Ligi H Grubu dördüncü maçında Beşiktaş ile Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaştı.

72. dakika: Fernandes oyundan çıkarken Beşiktaş taraftaları, eski oyuncularını ıslıkladı. 

71. dakika: Bu arada Sosa çıkıyor Necip oyunda. Lokomotiv'de Manuel Fernandes oyundan alınıyor Aleksei Miranchuk oyunda. 

70. dakika: Fernandes'in kullandığı serbest vuruşta top barajdaki Oğuzhan'a çarptı. Lokomotiv oyuncuları penaltı bekledi ancak hakem devam dedi. 

69. dakika: Lokomotiv, Beşiktaş sağ kanadından, ceza alanına paralel bir bölgeden serbest vuruş kullanacak 

68. dakika: Gökhan, Quaresma'dan aldığı topla ceza alanına girmek istedi ancak savunma ayak koydu 

67. dakika: Atiba savunmadan aldığı topla rakip yarı alana hareketlendi. Oyunun yönünü değiştiren Atiba'nın pasında top son olarak Quaresma'ya geldi. Portekizlinin içeriye ortasını Gomez tamamlamak istedi ancak vuruşu auta çıktı. 

66. dakika: Lokomotiv gole çok yaklaştı. Soldan gelen ortada top penaltı noktasının birkaç metre gerisinde Samedov'un önüne düştü. Samedov'un vuruşu üstten auta çıktı. 

65. dakika: Bu arada Lokomotiv taraftarları bir an için sahaya girmek üzere hareketlendi. Saha kenarındaki güvenlik güçleri Rusları güçlükle engelledi. 

64. dakika: Lokomotiv tehlikeli geldi. Samedov ceza alanına doğru hareketlendi. Topu Niasse'ye verdi. Niasse'den önce Atiba araya girdi ve önemli bir pozisyonu engelledi 

63. dakika: Beşiktaş oyunun temposunu yeniden kendi istediği seviyeye çekti. Maçın geride kalan dakikalarında da Beşiktaş oyunu kontrol eden taraf olarak dikkat çekti. 

62. dakika: Sosa'ın müthiş pasında Gökhan savunma arkasına sarktı. Gökhan kale ağzındaki Gomez'i düşündü fakat savunma araya girdi. Önemli bir pozisyondu 

60. dakika: Beşiktaş soldan geldi. Gökhan pasına İsmail topu kontrol etmek istedi ancak taca çıktı. 

59. dakika: Niasse Ersan'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü 

58. dakika: N'Dinga'nın uzun pasına Niasse hareketlendi ancak Rhodolfo kafayla topu uzaklaştırdı 

56. dakika: GOOOL! Quaresma attı. Beşiktaş sonunda aradığı golü buldu. Soldan Gökhan Töre ceza alanına girdi. Etkili bir orta yaptı ancak Guilherme tek yumrukla uzaklaştırdı. Topun indiği yerde bulunan Quaresma iyi kontrol ettiği topu sol ayağıyla ağlara gönderdi.

55. dakika: Sosa etkili bir korner kullandı. Guilherme altıpasa gelen topu yumrulayarak uzaklaştırdı. 

54. dakika: İsmail soldan bindirdi. Çizgiye yakın bir noktada rakibini geçip orta yapmak istedi ancak top kornere çıktı 

53. dakika: Beşiktaş kontraatağında Gomez topu sol kanatta aldı. Ortadan gelen Oğuzhan'ı gördü. Milli oyuncunun uzak mesafeden şutu kalecide kaldı. 

51. dakika: Bu sefer Quaresma sağdan kendi taşıdığı topla ortasını yaptı ancak Gomez'in arka direkteki kafa vuruşu yandan auta çıktı 

50. dakika: Sosa sağdan ceza alanına girdi. Kale ağzına doğru ortasını yaptı ancak topu Lokomotiv'li N'Dinga kafayla kalecisine kazandırdı 

49. dakika: Beck'in sağdan ortasını ceza alanı içinde Gomez kafayla indirdi. Sosa'dan önce savunma ayak koydu ve topu uzaklaştırdı 

48. dakika: Gökhan çalımlarla sol kanattan sıfıra indi. Yerden kale ağzına sert bir top kesti ancak vuruşunu savunma karşıladı. 

47. dakika: Beşiktaş baskılı başladı. Beck'in sağdan ortasına ceza alanı içinde Gomez yükseldi ancak kafa vuruşu istediği gibi olmayınca savunma uzaklaştırdı 

46. dakika: Beşiktaş ikinci yarıya Olcay'ın yerine oyuna giren Quaresma ile başladı.  

Beşiktaş Lokomotiv Moskova  

45. dakika: İlk yarıda Beşiktaş etkili oynasa da ceza alanı içinde bir türlü o gol vuruşunu yapamadı ve soyunma odasına 0-0 beraberlik ile gitti. 

44. dakika: İlk yarıda artık son dakikanın içindeyiz 

43. dakika: Lokomotiv tehlikeli geldi. Fernandes'in taşıdığı topla ceza alanı dışı sağ çarpazında Samedov aldı. Vuruşu savunmaya çarparak kornere gitti

41. dakika: İsmail Köybaşı soldan bir kez daha ortaladı ancak bu sefer kötü bir orta oldu. Ceza alanı içi sağ bölümüne inen topu savunma uzaklaştırdı 

40. dakika: Beşiktaş bu dakikalarda İsmail'in etkili oyunu ile sol kanadı kullanmaya başladı. 

39. dakika: Yine kaçtı! Soldan İsmail çok şık ortaladı. Kale önünde Mario Gomez de aynı şıklıkta yükseldi ancak vuruşu o kadar iyi olmadı ve top üstte auta çıktı.

38. dakika: Soldan kullanılan kornerde top ceza alanında kafalardan sekti. Son olarak Olcay sol çaprazdan sağ arka direğe çevirmek istedi ancak top doğrudan auta gitti. 

37. dakika: Maicon sağdan etkili bir şekilde ceza alanına girdi. Açısını kaybedince kale ağzına doğru pas düşündü ancak Tolga uzandı ve topun sahibi oldu. 

36. dakika: İlk yarıda son 10 dakikaya girdik. Beşiktaş üstün oynadığı maçta gole defalarca yaklaştı ancak bir türlü topu ağlarla buluşturamadı 

35. dakika: Beşiktaş gole bir kez daha yaklaştı ama olmadı... Ceza alanında yaşanan karambolün ardından sol kanatta İsmail ortasını yaptı. Savunma kafayla uzaklaştırdı 

34. dakika: Beşiktaş yine tehlikeli geldi. Soldan Gökhan Töre sıfıra indi, ortasını yaptı ancak savunma Gomez'den önce araya girdi ve topu kornere gönderdi 

33. dakika: Niasse ceza alanı dışında topla buluştu. Senegalli şut denedi ancak zayıf vuruşu yandan auta çıktı 

32. dakika: Beşiktaş gerek ayağa paslar, gerekse uzun toplarla rakip ceza alanına kadar çok rahat gelse de son hamlelerde bir türlü bekleneni yapamadı. 

31. dakika: Olcay sağdan savunmanın arkasına çok güzel sarktı. Rakibini ilk hamlede geçti ancak ikinci çalımı deneyince, ceza alanı içi sağ çaprazında topu rakibine kaptırdı. 

30. dakika: Oğuzhan-Sosa tek pasları ile Beşiktaş takip ceza alanına girdi. Sosa ceza alanı içi sol çaprazında sert bir şut denedi ancak savunma ayak koydu 

29. dakika: Gökhan Töre sağdan topu aldı. Kale ağzına doğru ortasını yaptı ancak top doğrudan Lokomotiv kalecisine gitti. 

28. dakika: Beşiktaş şık paslarla rakip ceza alanına yaklaştı. Son olarak topu ayağına alan Sosa'nın ceza alanı dışından yaptığı vuruş yandan auta çıktı. 

27. dakika: Beşiktaş taraftarları maçın başından bu yana takımlarına desteklerini sürdürüyorlar. 

26. dakika: Atiba'nın kendi sahasından gönderdiği uzun pasa yükselen Sosa, Denisov'la çarpışınca yerde kaldı. Kısa süreli bir sakatlık yaşan Arjantinlinin durumu iyi 

25. dakika: Yine kaçırdık! İsmail soldan kale ağzına çok bir kesme gönderdi. O noktaya hareketlenen Gökhan Töre'den önce kaleci Guilherme çıktı ve topu aldı 

23. dakika: Bu sefer sol kanattan geldi temsilcimiz. İsmail'in soldan ortasına penaltı noktasında Gökhan hamle yapmak istedi ancak savunmaya faul yaptığı için hakemin düdüğü duyuldu 

21. dakika: Beck bir kez daha sağdan içeriye doldurdu. Sert ortası Maicon'a çarptı. Bir an penaltı beklentisi oluştu ancak hakem devam ettirdi 

20. dakika: Beck'in sağdan yaptığı ortaya arka direkte Olcay hareketlendi. Bomboş pozisyondaki Olcay'ın vuruşu yandan auta gitti 

18. dakika: Fernandes ile korner kullanan Lokomotiv'de kale ağzında N'Dinga kafayı vurdu. Top yandan auta çıktı 

17. dakika: Beck'in müthiş pasıyla savunmanın arasına sarkan Gökhan ceza alanına girmek istedi ancak top kontrolü kötü olunca Moskova savunması topu uzaklaştırdı 

16. dakika: Oğuzhan orta alandan attığı uzun pasla sağdaki Töre'yi düşündü ancak top doğrudan auta gitti 

15. dakika: Samedov ceza alanına çalımlarla girmeye çalıştı. 3 kişiyi geçtikten sonra İsmail Köybaşı'na takıldı 

14. dakika: Niasse'nin pasıyla soldan bindiren Denisov topu aldı. Ceza alanına girer girmez şutunu çekti. Top üstte auta çıktı. 

13. dakika: Samedov'un kale ağzına doğru gönderdiği top yerden sekti ve Tolga'da kaldı 

11. dakika: Konuk takım kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kazandı 

10. dakika: Fernandes topla beraber ceza alanına yaklaştı. Dışarıdan yaptığı sert vuruşu Tolga kontrol etti. 

8. dakika: Beşiktaş, rakibin sol kanadını kullanıyor. Orada Beck-Oğuzhan-Gökhan Töre üçlüsü etkili olmaya çalışıyor. 

7. dakika: Beşiktaş Lokomotiv yarı sahasında çoğalmaya çalışıyor 

5. dakika: Sağdan Gökhan pasıyla topu alan Sosa, ceza alanı içindeki Olcay'ı gördü. Olcay bekletmeden vurdu ancak top üstten auta çıktı 

4. dakika: Beşiktaş Gökhan'ın savunmadan kaptığı topla ileri çıkmaya çalıştı. Soldan topu alan Sosa'ya savunma izin vermedi. 

2. dakika: Beşiktaş savunmada hazırlık pasları yapıyor. 

1. dakika: Hakemin ilk düdüğü geldi ve maç başladı 

Maç öncesi: Top ve kale seçimi yapılıyor. Ardından zorlu 90 dakika başlayacak. 

Maç öncesi: İki takım oyuncuları Olimpiyat Stadı'nın çimlerine çıktı... 

Maç öncesi: Artık maça çok az bir süre kaldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER