MİLLİ TAKIM

A Milli Takım'da prim krizi

EURO 2016'da grup maçlarında puan alamayan ve gol dahi atamayan Milli Takım'da prim krizi yaşandığı ortaya çıktı.

A Milli Takım'da prim krizi

Türkiye 2 maçta da yenildi, hatta İspanya maçında hezimete uğradı.. Türk taraftarlar sonuçları değil, futbolculardaki isteksizlikleri yuhaladı, ortadaki ruhsuz futbola tepki gösterdi.

Özellikle ikinci yenilgimizin ardından, kamptan sızan ve gazetelere yansıyan 'kriz' haberleri okuyanları şoka sokacak cinsten, iddialar havada uçuşuyor.

En dikkat çekici iddialardan biri de, futbolcularla yönetim arasında çıkan prim krizi.

arda turan milli takım türkiye

PRİM SÖZÜ VERİLDİ KRİZ PATLADI

Hürriyet'in haberine göre; Tarih 13 Ekim 2015. Yer Konya. İzlanda’yı, Selçuk İnan’ın frikik golüyle 1-0 yeniyoruz ve EURO 2016 vizesini alıyoruz. TFF Başkanı Demirören, EURO 2016’ya katılma primini açıklıyor; adam başı 500 bin Euro. O gün açıklanan bu miktar yüzünden, bugünlerde prim krizi patlak veriyor.

İSTENİLEN PRİM ARASINDA FARK VAR

Oyunculara grup elemelerinde kazandıkları maçlar için hak edilmiş 150’şer bin Euro dağıtılıyor. Ardından, Fransa’ya gelmeden de hesaplarına 350’şer bin Euro yatırılıp 500 bin Euro tamamlanıyor. Ancak Demirören’in, “500 bin Euro’luk prim” açıklamasını, bazı futbolcular önceki 150 bin Euro’ya ekstra olarak (yani 650’şer bin Euro) algılıyor. Ayrıca EURO 2016 için de prim sisteminin belirlenmesi isteniyor. Net bir açıklama yapılmaması nedeniyle kafalar karışıyor.

"TFF'NİN PARASI VAR"

“TFF’nin parası var” diye bu para talep ediliyor. UEFA’dan gelen 8 milyon Euro katılım parası zaten dağıtılmışken, arkadaşlarının, “150 bin Euro ilave” isteğini kaptan olarak Arda da yetkililere iletiyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER