TENİS

ABD Açık'ta finalin adı belli oldu

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ın 12. gününde tek erkeklerde Sırp Novak Djokovic ve İsviçreli Stan Wawrinka finale yükseldi.

ABD Açık'ta finalin adı belli oldu

ABD'nin New York kentinde düzenlenen ve 12 Eylül'e kadar devam edecek turnuvada, tek erkekler yarı final maçları tamamlandı.

Tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic, 10 numaralı seribaşı Fransız Gael Monfils karşısında ilk iki seti 6-3 ve 6-2 kazandı. Omuzundan sakatlık yaşayan Sırp tenisçi üçüncü seti 6-3 kaybetti. Son sette sakatlık molası alan Djokovic, Fransız rakibini 6-2'lik setle 3-1 yenerek adını finale yazdırdı.

Grand slam turnuvalarında 12 kez şampiyon olmayı başaran Djokovic, 21. kez finale yükselerek Rafael Nadal'ın erkekler tenis tarihindeki ikincilik rekoruna da ortak oldu. Birinci sırada ise 27 kez final oynayan İsviçreli Roger Federer bulunuyor.

Wawrinka'nın hedefi 3. şampiyonluk

Teniste bir gecede her şey değişti!

Diğer karşılaşmada ise 3 numaralı seribaşı İsviçreli Stan Wawrinka, ilk seti 6-4 kaybetmesine rağmen, maçı 7-5, 6-4 ve 6-2'lik setlerle 3-1 kazanarak final bileti aldı.

İsviçreli tenisçi finalde Novak Djokovic ile kariyerinin 3. grand slam şampiyonluğunu elde etmek için mücadele edecek.

Tek kadınlarda şampiyon bugün belli oluyor

ABD Açık'ın 13. gününde tek kadınlarda final maçı yapılacak.

On numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova ile Serena Williams'ı eleyerek dünya sıralamasında 1 numaraya yükselen Alman Angelique Kerber karşılaşacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER