ROPÖRTAJ

Abdullah Avcı'dan başarılı olamadım itirafı

Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, gecikmiş bir itirafta bulundu.

Abdullah Avcı'dan başarılı olamadım itirafı
Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, NTVSpor'da yayınlanan Futbol Aktüel programında Özgür Buzbaş'ın sorularını yanıtladı. 
 
Milli takımdan ayrıldıktan sonra 7 aydır dinlendiğini söyleyen, Abdullah Avcı, "Bazı takımlardan teklifler geldi. Zamanlama açısından doğru olmadığı için teklifleri geri çevirmek zorunda kaldım. Önümüzdeki sene fırsatlar çıkarsa değerlendirmeye çalışacağım" dedi.

Milli takımdan ayrılma sürecini değerlendiren Abdullah Avcı, kimseye kırgın olmadığını söyledi. Avcı, "Herkesin desteği ile milli takımın başına geldim. Herkes sonuna kadar destek verdi. Sonuç anlamında başarılı olamadım. Bunu her zaman söyledim ve söyleyeceğim. Mayıs ayından itibaren ayrılmayı düşünüyordum ama ağustos ayında ayrıldım. Kararı verdikten sonra insan çok rahat oluyor. İnsanların gözündeki Abdullah Avcı'yı yıpratmak istemedim ve bu yüzden ayrıldım. Futbolun dışındaki tüm eleştireleri aldık" şeklinde konuştu.

"SONUÇ ALAMADIK İŞLER BU NOKTAYA GELDİ"

Hırvatistan maçından sonra aldığımız milli takım tıkır tıkır işlemiyordu diyen Avcı, "Benim göreve gelmemle birlikte 18 tane yeni oyuncu milli takımda oynamaya başladı. Çok iyi bir yaz kampı geçirdik. Oynadığımız 5 hazırlık maçının 4'ünü kazandık. Daha sonra bu başarı resmi maçlara yansımadı. Sonuç alamayıncada işler bu noktaya geldi" ifadelerini kullandı.

"İKİNCİ HOLLANDA MAÇINDA..."

Oyuncu tercihleri için çok eleştirildiğini söyleyen deneyimli teknik adam, "Milli takıma aldığım oyuncular şimdi büyük takımlarda oynuyorlar. İlk Hollanda maçında çok iyi oynadık ama ikinci karşılaşmada kontrol onlardaydı" dedi.

"SELÇUK'LA TELEFONDA GÖRÜŞÜRÜZ"

Çok tartışılan Selçuk İnan konusuna da değinen Avcı, "Selçuk bizim kardeşimizdir. Ligin en değerli oyuncularından bir tanesi. Biz genç milli takımlardan itibaren çalıştığımız bir oyuncu Selçuk. Kimse hazırlık kampında 5 maçın 4'ünü kazanırken Selçuk'u sormadı. Sakatlığından dolayı 36 dakika forma şansı verdik. Tercih nedeniyle bazı maçlarda oynatmadık" diye konuştu.

Selçuk ile arasının bozulmadığını ifade eden Avcı, "Hiçbir oyuncumla sorun yaşamadım. Güzel bir şekilde ayrıldım. Selçuk'la hala telefonda görüşürüz" şeklinde konuştu.

"TÜRK FUTBOLUNUN SORUNU YABANCI SINIRLAMASI DEĞİL"

Yabancı sınırlamasınada değinen Abdullah Avcı, "Bu kural ilk çıktığında herkes Abdullah Avcı'nın bunu istediğini söyledi. Ben Türk futbolunun altyapısını geliştirmek için uğraştım. Bizim sorunumuz yabancı sınırlaması değil. Yerli-yabancı rekabetini sağlayamazsan yabancı sınırlaması ister serbest olsun, istersen sınırlı olsun hiçbir şey değişmeyecek. Görevde olduğum süre içinde altyapı için çok çalıştım" dedi.

"ŞAMPİYONLUK İÇİN F.BAHÇE AVANTAJLI"

Süper Lig'e dair görüşlerini açıklayan Abdullah Avcı, "Şampiyonluk için 3 büyük takımda favori. Fenerbahçe son haftalarda kayıplar yaşasa da 4 puanlık fark nedeniyle Fenerbahçe avantajlı" dedi.

"TRABZONSPOR'DAN TEKLİF ALMADIM"

Trabzonspor'dan teklif almadığını söyleyen Avcı, "Başka kulüplerden ve Çaykur Rizespor'dan teklif aldım. Bubu sene takım çalıştırmayı düşünmediğim için teklifleri geri çevirdim" şeklinde konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER