DÜNYADAN FUTBOL

Abramovic'in 500 milyon poundluk stadı!

Chelsea Kulübü, 110 senelik Stamford Bridge'in 41 bin 768 olan kapasitesini 60 bine çıkarmak için çalışmalara başladı.

Abramovic'in 500 milyon poundluk stadı!
Chelsea Kulübü, 110 senedir maçlarını oynadığı Stamford Bridge Stadı'nın kapasitesini 60 bine çıkarmak için çalışmalara başladı. 
 
Yeni stat için belediyeden izin almaya çalışan Chelsea, izin alınırsa 3 yıl boyunca maçlarını Wembley ya da Twickenham Stadı'nda oynayamak zorunda kalacak.

Fanatik'in haberine göre; Stadı enine boyuna genişletmenin mümkün olmaması nedeniyle mühendis mimarların görüşü, bu projeyi stadın zeminini kazarak gerçekleştirmek... Mimar ve mihendislere yaptırılan maketler sonrası bölge belediyesi olan Hammersmith ve Fulham'dan projeye onay çıktı. Bunu gerçekleştirmek için Chelsea Kulübü'nün belediyeye sezon sonunda müracaat etmesi bekleniyor.  
 

Yeni stad ile birlikte gelir senede 40 milyon Pound artacak. Ancak stadın yapımı için harcanacak 500 Milyon Pound'un geri dönüşü 15 seneyi bulacak.

Son söz Abramovich

Finans olarak maliyetin büyük bir bölümünü kulübün sahibi Abramovich karşılayacak.Yeni stad yapmak için şu anda elverişli bir yer bulunamadığından son çare eldeki stadı büyütmek olacak ve son söz büyük patronun olacak. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER