SÜPER LİG

Abramovic'ten Beşiktaş'a büyük indirim

Senegalli golcüyü alabilmek için üç aydır görüşmeleri sürdüren Fikret Orman, bizzat Roman Abramovic ile masaya oturdu.

Abramovic'ten Beşiktaş'a büyük indirim
Dema Ba transferinde 13 milyon Euro'luk bonservis bedelinden 6 milyon Euro'ya inmesini sağlayarak siyah-beyazlılara yardım eden Rus işadamı Abramovic, Demba Ba'nın Türkiye'ye gelmesi için önayak oldu.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Beşiktaş'ın İngiltere'nin Chelsea takımından transfer ettiği Demba Ba dün İstanbul'a geldi. Demba Ba'nın transferiyle ilgili bizzat Chelsea'nin sahibi Roman Abramoviç ile görüşen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın üç aylık bir süreçte istenen 13 milyon euroyu 6 milyon euroya düşürdüğü öğrenildi.

Rus işadamından büyük yardım gören Orman'ın, Abramoviç ile iyi ilişki içinde bulunduğu, bu şekilde ikna ettiği öğrenildi.

Demba Ba hakkında kronik sakat olduğu yönünde demeç veren Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, bunu stratejik olarak söylediği ortaya çıktı. Orman'ın, futbolcunun bonservis bedelini düşürmek için böyle bir yol izlediği, Senegalli oyuncuyla çok fazla ilgilenmiyormuş gibi görünerek İngiliz kulübünün pazarlık gücünü kırmak istediği dile getirildi.

Havaalanından, Vodafone Arena'ya, üstünde "Gururlan" yazılı tişörtle gelen Senegalli futbolcuyu Başkan Fikret Orman karşıladı. Orman, bir süre sohbet ettiği Demba Ba'ya ismi yazılı 9 numaralı Beşiktaş formasını verdi. Formayı giyen golcü, daha sonra Orman ile birlikte poz verdi.

"1-2 TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ"

Orman, Demba Ba ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Beşiktaş'a faydalı olacağına inandığımız bir santrfor aldık. Uzun zamandır yapılan bir çalışma. Mesafeler kat ederek geldik. Bütçemize uyması gerekirdi. Beşiktaş Kulübü'ne faydalı olacak transferler yapmak istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 1-2 tane daha transfer yapma düşüncemiz var."

BJK TV'ye konuşan Ba, prosedür gereği sağlık kontrolünden geçeceğini belirterek, "Beşiktaş'ta oynayacağım için heyecanlı ve istekliyim. Herkese en çabuk şekilde kendimi göstermek istiyorum. Burası çok büyük bir kulüp ve bu kulübün parçası olmak istiyorum" diye konuştu.

ORUCA DEVAM

Sezon başı kampını Chelsea ile açan Demba Ba, Ramazan ayında oruç ibadetine ara vermedi. 29 yaşındaki futbolcu, hem twitter hem de instagram hesabından paylaştığı antrenman fotoğraflarına, 'iftarı bekliyorum', 'oruç tutmaya devam' ve 'iftar heyecanı' gibi mesajlar bıraktı. Demba Ba da yakın arkadaşı Fenerbahçeli Moussa Sow gibi ibadetini devam ettirdi.

TEKBİRLİ KARŞILAMA

Atatürk Havalimanı'nda bir grup taraftarın sevgi gösterileriyle karşılanan Senegalli golcü, gazeteciler ve taraftarın ilgisi nedeniyle güçlükle terminalden ayrılabildi. Demba Ba'ya bir taraftar çiçek verdi. Havalimanı çalışanları, yolcular ve taraftarlar, Senegalli futbolcuyla fotoğraf çektirdi.



Siyah-beyazlı taraftarın bir bölümünün havaalanı önünde tekbir getirerek, hep bir ağızdan "Allahu ekber" demesi de dikkatlerden kaçmadı. Bilindiği gibi müslüman olan Ba, 5 vakit namazını da kaçırmıyor. İstanbul'da imza töreni yapılmayacak olan Demba Ba, İngiltere'de imza atacak. Törene Ada basını da davet edilecek.

 BEŞİKTAŞ'I GEÇTİ 

Demba Ba Türkiye'ye gelir gelmez twitter adresinden yeni kulübüne mesaj gönderdi. Beşiktaş'a 'Ben Geldim' mesajı yazan golcü futbolcuya, siyah-beyazlı kulüp 'Hoş geldin Beşiktaş'a' karşılığını verdi. Ardından Vodafone Arena'ya geçen Senegalli yıldız burada da, "Vodafone Arena çok güzel, gel" mesajını yazdı. Bu arada Demba Ba'nın twitterdaki takipçi sayısı bir hayli dikkat çekti. Senegalli yıldız 1 milyon 79 bin takipçiye sahipken, Beşiktaş'ın sadece 738 bin takipçisinin olması ilgi topladı. 



beşiktaş
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER