YEREL HABER

Adana Maratonu'na uluslararası statü

Bu yıl ikincisi yapılacak olan Adana Kurtuluş Yarı Maratonu, Uluslararası Atletizm Federasyonu tarafından 5 yıl süreyle uluslararası programa dahil edildi.

Adana Maratonu'na uluslararası statü
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü kutlamaları kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenecek Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'nun uluslararası statü kazandığını belirtti.

Aldırmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri maratonun bu yıl ''Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'' adıyla gerçekleşeceğini belirtti.

Geçen yıl 36'sı kadın 270 atletin maratona katıldığını, 750 vatandaşın da halk koşusunda yer aldığını anlatan Aldırmaz, bu yıl maratona değişik ülkelerden 15 sporcunun katılımının sağlanacağını bildirdi.

Aldırmaz, İstanbul'daki Boğaziçi ve İngiltere'deki Londra Maratonu gibi Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'nun da dünya atletizm literatürü ve programına dahil edildiğini söyledi.

 

"Maraton dünya standartlarında elektronik takip sistemiyle ölçülecek"

Maraton güzergahıyla ilgili tespitlerin yapıldığını ifade eden Aldırmaz, şunları kaydetti:


''Artık, burası uluslararası maratonların yapılacağı parkur oldu. 5 yılda bir parkuru gelip inceleyecekler. Maraton dünya standartlarında elektronik takip sistemiyle ölçülecek. Sporculara çip takılacak. Kimin nerede koştuğu da görülmüş olacak. 8 Ocak Pazar günü yarışmamız başlayacak. Yarı maraton 21 kilometre, halk koşusu ise 4 kilometrelik parkurda gerçekleşecek. Atatürk Parkı'nda başlayacak maraton ve koşu, Merkez Park'ta sona erecek. Dereceye giren atletlere para ödülü ve plaket verilecek. Halk koşusunda dereceye giren vatandaşlara ise plaket ve katılım belgeleri verilecek. Toplam 35 bin lira ödül dağıtılacak. Ayrıca, şeref konuğu olarak Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile milli atletlerimizden Serap Aktaş, Mehmet Yurdadön, İsmail Akçay, Veli Ballı, Necdet Ayaz etkinliklerde bizimle birlikte olacaklar. Bu yıl uluslararası hüviyete kavuşan Adana Kurtuluş Yarı Maratonu, 2013 yılında dünyanın sayılı maratonu olmaya aday durumdadır.''

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi de Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun Türkiye delegesi 3 profesörün kente gelip, parkuru 2 gün süresince ölçtüğünü belirtti.

Yapılan değerlendirmeler sonucu yarı maratonun bu yıl uluslararası takvime girdiğini belirten Hadi, ''5 yıl süreyle IAF'ın programında burası uluslararası yarış parkuru olacak. Katılımın bu yıl daha fazla olacağını tahmin ediyoruz. Sağlık, trafik, emniyet yönünden her türlü tedbir alındı. Geçen yıl Türk spor kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştık. Bu yıl daha büyük ilgi çekeceğini umuyoruz. Kentin tarihi dokusuyla, modern yüzünü bir araya getiren bir parkur oluşturduk'' dedi.

Hadi, bir soru üzerine engelli vatandaşların da koşuya dahil edildiğini vurguladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER