BAŞAKŞEHİR

Adebayor yıllara meydan okuyor

Medipol Başakşehir'in tecrübeli yıldızı Emmanuel Adebayor, ilerleyen yaşına karşın performansıyla parmak ısırtıyor

Adebayor yıllara meydan okuyor

Spor Toto Süper Lig'de zirve yarışının iddialı ekiplerinden Medipol Başakşehir'in tecrübeli golcüsü Emmanuel Adebayor, adeta yıllara meydan okuyor.

Önemli bir kariyere sahip olan ve dünyanın önde gelen birçok takımında forma giyen Togolu golcü, kendisi adına oldukça talihsiz geçen bir dönemin ardından Medipol Başakşehir'de yeniden yükselişe geçti.

Medipol Başakşehir'e 2016-2017 sezonunun devre arasında transfer olan Adebayor, öncesindeki 6 ayı boşta geçirmesine karşın, beklentilerin çok üzerinde bir performansla takımına katkı verdi.

45 resmi maçta 21 gol attı : Emmanuel Adebayor, Medipol Başakşehir forması altında çıktığı 45 resmi karşılaşmada 21 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Geride kalan sezonun ikinci yarısında çıktığı 11 lig maçında 6 kez, 5 Türkiye Kupası maçında ise 1 kez golle buluşan Adebayor, bu sezon ise istatistiklerini daha da iyileştirdi.

Togolu futbolcu, bu sezon oynadığı 23 lig maçında 12, 4 Şampiyonlar Ligi ile 1 Türkiye Kupası maçında 1'er kez golle buluşma başarısı gösterirken, UEFA Avrupa Ligi'nde yaptığı 1 maçta ise skor üretemedi.

Adebayor, kaydettiği 12 golle Süper Lig'in en skorer oyuncuları arasında yer alıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER