YEREL HABER

Ailesinden izinsiz idmana gitti Türkiye rekoru kırdı

Ailesinin izin vermemesi nedeniyle antrenmanlara gizlice giden Demet Parlak, Türkiye rekorunu tarihe gömdü.

Ailesinden izinsiz idmana gitti Türkiye rekoru kırdı

Pekin Olimpiyatlarını izleyerek atletizme başlamaya karar veren ve ailesinin izin vermemesi nedeniyle antrenmanlara gizlice giden Adanalı atlet Demet Parlak, kadınlar sırık atlama Türkiye rekoru kırdı.

2008 Pekin Olimpiyatları'nı televizyondan izleyen Demet Parlak, "Bir gün ben de onlar gibi olacağım" diyerek 2010 yılında atletizme başladı. Ancak, Parlak ailesi, Demet'in okulunu aksatacağı düşüncesiyle atletizmi bırakmasını istedi. Atlet olmaya karar veren Demet ise ailesine atletizmi bıraktığını ve okulun basketbol takımına seçildiğini söyleyerek atletizme devam etti.

Oldukça başarılı bir atlet olarak dikkat çeken Demet Parlak, sürekli kendi ve üst yaş kategorilerinin rekorlarını kırdı. Bir süre sonra Demet'in başarılarını gören Parlak ailesi de bu atletizme devam etmesine izin verdi.

Fikret Orman gece yarısı teftiş yaptı


Demet Parlak, ailesinin de desteği ile Adana Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (THOM) Ukraynalı antrenör Oleksondr Smakin ve İbrahim Halil Aydın ile çalışmalarını sürdürdü. Geçtiğimiz yıl Atletik İstanbul Salon Şampiyonası'nda 4.25 atlayan Demet Parlak, ‘U23 yaş altı ve büyük bayanlar salon Türkiye rekorunu kırdı. Demet Parlak, son olarak geçtiğimiz hafta İstanbul'da düzenlenen Salon Olimpik Baraj Yarışmasında 4.26 atlayarak rekorunu yineledi.

Yorumlar