AVRUPA LİGİ

Ajax-Manchester United maçı golleri ve geniş özeti

UEFA Avrupa Ligi finalinde Manchester United ile Ajax, İsveç'in başkenti Stockholm'deki Friends Arena'da karşılaştı. Manchester United, Pogba ve Mkhitaryan'ın golleriyle mücadeleyi 2-0 kazandı ve Avrupa Ligi'nin sahibi oldu.

Ajax-Manchester United maçı golleri ve geniş özeti

UEFA Avrupa Ligi finalinde İngiliz temsilcisi Manchester United ile Hollanda ekibi Ajax, İsveç'in Stockholm şehrinde karşı karşıya geldi.

İLK YARIDA TEK GOL POGBA'DAN

Şampiyonlar Ligi'nde görmeye alıştığımız Manchester United, kulüp tarihindeki ilk UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanmak için sahaya çıktı. Kırmızı Şeytanlar'ın rakibi ise genç kadrosuna rağmen oynadığı futbolla büyük beğeni toplayan Ajax'tı.

İki takımın da kontrollü başladığı final maçında ilk gol Manchester United'ın Fransız yıldızı Pogba'dan geldi. 

Pogba'nın mücadelenin 18. dakikasında ceza sahası dışından çektiği şut defansa çarparak kaleciyi yanılttı ve meşin yuvarlak Ajax ağlarıyla buluştu.

Karşılaşmanın ilk yarısı bu golle 1-0 sona erdi.

MANCHESTER GOLLE BAŞLADI

İlk 45 dakikalık dilimi 1-0 önde kapatan Manchester United ikinci yarıya golle başladı. Maçın 48. dakikasında Henrikh Mkhitaryan'ın golüyle İngiliz ekibi farkı 2'ye çıkardı.  Bu golle birlikte Mkhitaryan UEFA Avrupa Ligi'nde 11 maçta 6 gole ulaşmış oldu.

Farkın 2'ye çıkmasının ardından karşılaşmada tempo biraz düştü.  Manchester United'ın gollerine cevap veremeyen Ajax'ta maçın son bölümünde çok fazla şans bulamayan oyuncular oyuna dahil oldu.

Mücadelenin kalan dakikalarından gol sesi çıkmadı ve Mourinho yönetimindeki Manchester United, Ajax'ı 2-0 yenerek tarihinde ilk kez UEFA Avrup Ligi'nde şampiyon oldu.

MANCHESTER UNİTED DEVLER LİGİ'NDE

Ajax'ı yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon olan Manchester United, statü gereği gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmaya hak kazandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER