AKHİSAR

Akhisar Belediyespor evinde fırtına gibi!

Mütevazi kadrosuyla çok başarılı bir sezon geçiren ve sahasında kaybetmeyen Akhisar Belediyespor, Antalyaspor'u da evine puansız yolladı..

Akhisar Belediyespor evinde fırtına gibi!

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 10. hafta maçında Akhisar Belediyespor ile Antalyaspor karşı karşıya geldi.

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan mücadelede Akhisar Belediyespor sahasında Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde Akhisar Belediyespor 19 puana yükseldi, Antalyaspor ise 14 puanda kaldı.

İLK YARI

19. dakikada Akhisar Belediyespor'un Rodallega ile sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kaleci Mbolhi'ye topu kornere çeldi.
20. dakikada ceza sahası içindeki Kadir Bekmezci'in pasında topla buluşan Eto'o'dan önce araya giren Akhisar Belediyespor savunması deneyimli futbolcuya şut şansı tanımadı.
23. dakikada Guilherme'nin pasına hareketlenen Lazarevic'in ceza sahası içinden bekletmeden çektiği şutta kaleci Lukac meşin yuvarlağı kornere çeldi.
31. dakikada Akhisar Belediyespor, müsabakada öne geçti. Custodio'nun kafayla indirdiği topla ceza sahası içinde buluşan Rodallega'nın vuruşunda savunmaya çarpan top kaleci Mbolhi'yi yanıltarak, ağlarla buluştu: 1-0
42. dakikada Guilherme'nin pasıyla buluşan Diarra'nın şutunda top az farkla üstten auta çıktı.
Maçın ilk yarısı Akhisar Belediyespor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI  

54. dakikada Antalyaspor, beraberliği yakaladı. Diarra, Merter'in müdahalesiyle ceza alanda yerde kalınca hakem Halis Özkahya penaltı kararı verdi. Penaltı atışını kullanan Eto'o, top ile kaleci Lukac'ı ayrı köşelere gönderdi: 1-1
63. dakikada Güray'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta kaleci Mbolhi topa sahip oldu.
66. dakikada Mbilla'nın soldan ceza sahasına yaptığı ortada Diarra topa kafayla vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
88. dakikada Akhisar Belediyespor, yeniden öne geçti. Bruno'nun ceza sahası dışından çektiği şutta kaleci Mbolhi meşin yuvarlağı kornere çeldi. Hasan Kabze'nin soldan kullanılan köşe atışında ön direkte Merter kafayla meşin yuvarlağı arkaya aşırdı. Kale sahasında iyi yükselen Douglao, kafayla topu filelere gönderdi: 2-1
Maç, Akhisar Belediyespor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. 

Akhisar Belediyespor, AntalyasporMAÇTAN NOTLAR

Akhisar Belediyespor'da geçen hafta Çaykur Rizespor'u deplasmanda mağlup eden 11'de tek değişiklik vardı. Teknik direktör Cihat Arslan, cezalı olan Ahmet Cebe'nin yerine Tolga'yı sahaya sürdü.

Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek ise Beşiktaş'a 5-1 yenilen kadroda büyük operasyon yaptı. Emrah Başsan, Makoun, Diego ve Ömer Kandemir'i keserken, bu oyuncuların yerine Kadir. Diarra, Rıdvan ve Celustka'yı ilk 11'de görevlendirdi.

Zorlu müsabakada Akhisar Belediyespor'u yaklaşık 1500, Antalyaspor'u ise 200 kadar futbolsever destek verdi. İki kulübün taraftarları karşılaşma öncesi dostluğun en güzel örneklerini sergiledi. Karşılıklı olarak birbirlerine tezahürat yapan taraftarlar, kardeşlik vurgusu yaptılar. Başlama düdüğü öncesi 2 takımın futbolcuları ele ele tribünleri selamlayarak bu dostluğa katkıda bulundu.

Kasımpaşa karşılaşmasında hakeme yönelik hakareti ve cezalı olduğu halde soyunma odasına girdiği için 7 maç ceza alan Antalyaspor teknik sorumlusu Yusuf Şimşek, müsabakayı yine tribünden izledi. Esame listesinde teknik direktör olarak Ati Göksu görünmesine rağmen, saha kenarında takımı Alaaddin Gülerce yönetti.

Maçı Yalova Bölgesi'nden FIFA korkartlı hakemlerimizden Halis Özkahya yönetirken, 6'ncı hakem olarak Meliz Özçiğdem görev yaptı. İzmir Bölgesi'nin kadın hakemlerinden Özçiğdem, karşılaşma öncesi futbolseverlerden büyük ilgi gördü. 

AKHİSAR BELEDİYESPOR: 2 - ANTALYASPOR: 1

Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Halis Özkahya, Süleyman Özay, Mehmet Kapluhan

Akhisar Belediyespor: Lukac, Douglao, Tolga Ünlü, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Merter Yüce, Güray Vural, Nguemo, Custodio, Sami, Rodallega
Teknik Direktör: Cihat Arslan

Antalyaspor: Mbolhi, Sakıb Aytaç, Rıdvan Şimşek, Celustka, Lokman Gör, Zeki Yıldırım, Kadir Bekmezci, Guilherme, Samuel Eto'o, Diarra, Lazarevic
Teknik Direktör: Yusuf Şimşek

Goller: Dk. 30 Hugo Rodallega, Dk. 88 Douglao (Akhisar Belediyespor); Dk. 54 Samuel Eto'o (Penaltıdan) (Antalyaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 26 Custodio (Akhisar Belediyespor), Dk. 39 Guilherme (Antalyaspor)

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER