TRABZONSPOR

Akhisar Belediyespor - Trabzonspor maçının özeti ve golleri

Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta maçında Trabzonspor, deplasmanda Akhisar Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu.

Akhisar Belediyespor - Trabzonspor maçının özeti ve golleri

Ziraat Türkiye Kupası'nda elendiği Ahhisar Belediyespor'a Süper Lig'de konuk olan Trabzonspor, yeni transferi Muhammet Demir'in gol attığı maçtan yenik ayrıldı, ligdeki kötü gidişini durduramadı.

Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta maçında Akhisar Belediyespor, Trabzonspor'u 2-1 yendi. Hami Mandıralı, Bordo-Mavililerde henüz galibiyetle tanışamadı. 

Akhisar Belediyespor'a 3 puanı getiren golleri 8'inci dakikada Douglao ve 80'de Rodallega attı. Trabzonspor'un tek golü ise 14'üncü dakikada Muhamet Demir'den geldi.

Bu arada Trabzonsporlu oyuncu Douglas mücadelenin 87'nci dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda, 6 gün önce (1 Şubat), Trabzonspor'a 1-0 yenilen Akhisar Belediyespor bu galibiyetle rövanşı bir hafta içinde almış oldu.

Bu sonuçla Akhisar Belediyespor puanını 33'e çıkardı. Trabzonspor 24 puanda kaldı.

Akhisar Belediyespor - Trabzonspor maçının fotoğrafları

Akhisar Belediyespor: 2 - Trabzonspor: 1

Stat: Manisa 19 Mayıs

Hakemler: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Mehmet Cem Hanoğlu

Akhisar Belediyespor: Lukac, Ahmet Cebe, Douglao, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Onur Ayık, Merter Yüce, Custodio, Nguemo, Sami, Rodallega

Trabzonspor: Esteban, Salih Dursun, Douglas, Bosingwa, Musa Nizam, Yusuf Erdoğan, Okay Yokuşlu, Fatih Atik, Sefa Yılmaz, Marin, Muhammet Demir 

Goller: Dk. 8 Douglao, Dk. 80 Rodallega (Penaltıdan) (Akhisar Belediyespor), Dk. 14 Muhammet Demir (Trabzonspor)

Kırmızı kart: Dk. 87 Douglas (Trabzonspor)

Akhisar Belediyespor - Trabzonspor

MAÇTAN NOTLAR
Trabzonspor'un ara transferde kadrosuna kattığı Gaziantepsporlu Muhammed Demir ile Portekizli Jose Bosingwa, ilk kez formayı giydi. Geçen sezon da Trabzonspor'da görev almasına rağmen yaşadığı ciddi sakatlıklar yüzünden bu sezon başında Trabzonspor'la yollarını ayıran Bosingwa 270 gün sonra yeniden formasına kavuştu. Tecrübeli futbolcu son maçını 12 Mayıs 2015'te Bursaspor'a karşı oynamıştı.

GÜRAY OYNAYAMADI
Trabzonspor'un Akhisar Belediyespor'dan renklerine bağladığı sol kanat oyuncusu Güray, Manisa'daki karşılaşmada eski takımına karşı forma giyemedi. İki takım arasında geçen hafta Trabzon'da oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında talihsiz bir sakatlık geçiren Güray'ın kolu çıkmıştı.

AKAKPO KADRODA
Teknik direktör Hami Mandıralı, 1461 Trabzon'dan kiralanan Akakpo'yu da 18 kişilik kadroya dahil etti. Konuk takımda cezalı Cavanda'nın yanı sıra sakatlıkları süren Mehmet Ekici, Oscar Cardozo, kaleci Onur ve Aykut da forma giyemedi.

VAZ TE YEDEK
Akhisar Belediyespor'un transferin son gününde İngiltere'nin Charlton Athletich takımından renklerine bağladığı Ricardo Vaz Te, karşılaşmaya yedekler arasında başladı. Geçen sezon yarım devre Akhisar Belediyespor'da oynadıktan sonra İngiltere'ye dönen Portekizli futbolcu, 254 gün sonra yeşil siyahlı formayı yeniden giydi.

MUĞDAT KULÜBEDE
Akhisar Belediyespor'un yeni transferlerden Muğdat ve Soner de yedek soyunurken, Alper 18 kişilik kadroda yer bulamadı.

1500 AKHİSARLI 1000 TRABZONLU TARAFTAR MAÇI İZLEDİ
Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşmayı yaklaşık 1500 Akhisarlı futbolsever takip ederken, 1000'e yakın Trabzonsporlu taraftar takımlarına destek verdi.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU
Müsabakadan önce önce, hafta içinde yaşamlarını yitiren iki eski milli futbolcu Suat Mamat ve Ali Beratlıgil için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

AKHİSAR BELEDİYESPOR: 2 - 1 :TRABZONSPOR

Akhisar sahasında Trabzonspor'u 2-1 mağlup ederek 3 puanını sahibi oldu. Bu galibiyetle Akhisar puanını 33 yaptı. Trabzonspor ise 24 puanda kaldı. 

90+4. dakika: Maçın son düdüğü geldi. 

90+3. dakika: Ahmet Cebe sağdan ortaladı. Rodallega ceza alanında bir röveşata denedi ancak top kaleyi bulmadı 

90+2. dakika: Salih'ten kaptığı topta Rodallega ceza alanına giren Nguemo'yu gördü. Nguemo ceza alanında rakiplerinin arasına girip vurdu ancak top savunmayı geçmedi 

90. dakika: Maçın sonuna +4 dakika eklendi. 

89. dakika: Yusuf soldan ceza alanına doldurdu anca topun indiği yerde hiçbir takım arkadaşı yoktu. Lukac çıktı ve topu aldı. 

88. dakika: Aykut soldan kaçan Bruno'yu düşündü. Ancak top takım arkadaşına gitmedi ve önemli bir atak başlamadan bitmiş oldu 

87. dakika: Trabzonspor'da Douglas maçın hakemi tarafından direkt kırmızı kartla oyun dışı bırakıldı. Douglas'ın sözlü bir ifade kullandığı belirtildi. 

85. dakika: Sami rakip yarı alanın ceza sahasına yakın sağ bölgesinde Yusuf'u geçmeye çalıştı ancak milli oyuncu topu kazanmayı bildi 

83. dakika: Vaz Te soldan bindirdi. Rodallega'dan aldığı topu penaltı noktasına çevirdi. Orada Yusuf topu uzaklaştırdı. 

80. dakika: GOL! Rodallega topu ve Esteban'ı ayrı köşelere gönderdi. 

76. dakika: Kadir orta alanın sol bölümünden uzan bir top gönderdi. Ceza alanına Hugo hamle yaptı ancak top Esteban'da kaldı. 

72. dakika: Marin'in ara pasında Sefa defansın arkasına sarktı. Sağ çaprazda topu alıp yeniden kale ağzına doldurdu. Ancak top o noktadaki Marin'in gerisine düştü 

70. dakika: Hugo solda topla buluştu. Bosingwa'yı geçti. Ceza alanına girdi. Douglas'ı geçmeye çalıştı ancak başarılı olamadı ve top kendisine çarparak oyun alanı dışına çıktı.  

Akhisar Belediyespor - Trabzonspor

68. dakika: Muhammet ceza alanı içi sağ bölümünde topla buluştu. Çaprazdan vurdu. Douglao kaydı ve topu kesti 

66. dakika: Sami bu sefer soldan ortaladı. Ön direğe gelen topa Hugo hamle yaptı ancak Esteban çıktı ve topun sahibi oldu 

64. dakika: Okay ara pasında Sefa'yı düşündü. Ancak Douglao topun geçmesine izin vermedi. 

62. dakika: Trabzonspor'da Salih hava topu mücadelesi sonrasında yerde kaldı. Hakem oyunu durdurdu. 

60. dakika: İnanılmaz bir gol kaçtı. Marin soldan ortaladı. Muhammet, Ibrahimovicvari bir topuk vuruşu yaptı. Lukac parmaklarının ucuyla golü engelledi. 

58. dakika: Akhisar Belediyespor'da Custodio çıkıyor. Aykut oyunda. 

56. dakika: Yusuf bir kez daha sağdan bindirdi. Yine aynı şekilde topu içeri çevirdi. Ancak savunma dikkatliydi. 

54. dakika: Yusuf sağdan süratle ceza alanına yöneldi. Topu içeri çevirdi. Douglao orada topu uzaklaştıran isimdi. 

52. dakika: Nguemo bu sefer soldan ceza alanına şişirdi topu. Esteban doğrudan topun sahibi oldu. 

50. dakika: Akhisar Belediyespor'da Kadir, Yusuf'a yaptığı faul sonrası sartı kart gördü. 

48. dakika: Yusuf sağdan ceza alanına ortaladı. Muhammet ceza alanı içinde kafayı vurdu. Top çerçeveyi bulmadı. 

47. dakika: Trabzonspor kendi sahasında top çeviriyor. 

46. dakika: Maçın ikinci yarısı başladı. 

Akhisar Belediyespor - Trabzonspor

Karşılaşmada ilk yarının son düdüğü geldi. 

45. dakika: Sahada ortalık bir anda karıştı. Merter'in Onur'a faulü sonrası, Merter rakibine tepki gösterdi. Ardından Trabzonspor'lu oyuncular da Merter'e tepki gösterince bir anda ortam gerildi. Marin ve Merter sarı kart gördüler bu tartışmalar sonrası.

44. dakika: Art arda yaşanan fauller sonrasında Hami Mandıralı sert itirazlarda bulununca hakem Halis Özkahya tarafından uyarıldı. 

43. dakika: Hava topu mücadelesi sonrası Fatih'le çarpışan Onur yerde kaldı. Hakem faulü Akhisar lehine verdi. 

42. dakika: Custodio savunmadan gelen topu rakip yara alanda kafayla indirdi ancak öncesinde kendisi için ofsayt bayrağı kalkmıştı.

40. dakika: Trabzonspor'da kaleci Onur son idmanda yaşadığı sakatlık nedeniyle bu maçın kadrosunda kendisine yer bulamadı. 

38. dakika: Marin ceza alanına yaklaşırken pasını Muhammet'e verdi. Muhammet tekrar Marin'i kaçırdı ancak defans araya girdi. 

36. dakika: Hugo Rodallega ceza alanı dışından sert bir şut gönderdi. Sol çaprazdan vuruşu kaleyi bulmadı. 

34. dakika: Marin'in pasında Muhammet topla birlikte ceza alanına girdi. Şut açısı aradı ancak iki kişi bastırınca topu kaybetti.

32. dakika: Yusuf Erdoğan solda topla buluştu ancak Ahmet topla Yusuf arasına girdi ve topun kendi kontrolünde auta çıkmasını sağladı. 

30. dakika: Sami soldan ceza alanına ortasını yaptı. Hugo'dan önce defans kafayla karşıladı. 

28. dakika: Nguemo yerde kaldı ve Akhisar, ceza alanı dışı kaleyi karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. 

26. dakika: Sefa soldan topla birlikte ceza alanına hareketlendi. Ancak topla birlikte auta çıktı. 

24. dakika: Fatih sağdan kaçan Yusuf'u düşündü ancak top Yusuf'u geçti ve oyun alanı dışına çıktı. 

22. dakika: Trabzonspor'da Sefa'nın şık pası sonucu Yusuf ceza alanına girdi. Rakibinden sıyrılmaya çalışırken yerde kaldı ve penaltı bekledi ancak hakem maçı devam ettirdi. 

20. dakika: Custodio sağ kanattan topu aldı. Çizgiye inmek istedi ancak topu taç çizgisinin içinde tutamadı. 

18. dakika: Sami sağdan ortaladı. Defanstan seken topa kale ağzında Rodallega kafayı vurdu. Top direkten döndü. 

16. dakika: Akhisar sağdan atak geliştirmek istedi ancak Nguemo ve Onur anlaşamayınca topu oyun alanı içinde tutamadılar. Akhisar sağ kanadına buna benzer anlaşmazlıklar gözleniyor. 

13. dakika: Savunmada Douglao topu kontrol etmek isterken bir anda sektirdi. Sefa araya girdi, vuruşunu yaptı. Lukac gole izin vermedi. 

10. dakika: GOL! Muhammet Demir attı beraberlik geldi. Sol kanattan gelen ortayı Douglas ceza sahası içinde indirdi. Pozisyonu iyi takip eden Muhammet kale ağzında net bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

8. dakika: GOL! Akhisar golü buldu. Sol kanattan kullanılan kornerde Merter arka direkte topu kaleye gönderdi. Kale ağzında boş pozisyonda bulunan Douglao son olarak topa dokundu ve takımını öne geçirdi.

7. dakika: Onur sağdan bindirdi. Zor pozisyonda ortaladı. Rodallega ceza alanında markajda olmasına karşın kafayı vurdu. Top auta çıktı. 

6. dakika: Sefa'nın faulü sonrası Onur sağ kanatta yerde kaldı. Hakem Trabzonsporlu oyuncuları uyardı. 

5. dakika: Tedavisi için Custodio saha kenarına alınırken maç da kaldığı yerden yeniden başladı 

4. dakika: Custodio'nun burnunda bir kanama var. Sedye ile saha kenarına alındı. 

3. dakika: Custodio'nun yüzünde bir kanama var. Sağlık ekipleri sahada. 

2. dakika: Akhisar'da Custodio, Fatih Atik'le çıktığı kafa topu sonrası yerde kaldı. 

1. dakika: Karşılaşmanın ilk düdüğü geldi ve maç başladı. 

 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER