ALANYASPOR

Alanyaspor Ankaragücü maçı golleri ve özeti

Spor Toto Süper Lig 2. hafta mücadelesinde aytemiz Alanyaspor sahasında Ankaragünü'nü ağırladı. 90 dakikada boyuncu karşılıklı atakların olduğu mücadelede konuk ekip Ankaragücü sahadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu.

Alanyaspor Ankaragücü maçı golleri ve özeti

Spor Toto Süper Lig 2. hafta karşılaşmasında bu sezon ilk kez kendi evinde sahaya çıkan Aytemiz Alanyaspor, taraftarı önünde ağırladığı Ankaragücü’ne 2-0 mağlup oldu.

Karşılaşma iki takımında kontrollü oyunu ile başladı. İlk 10 dakika boyunca iki takımda rakip üzerinde üstünlük kurmayı başaramadı.

Mücadelede dakikalar 13’ü gösterirken Efecan Karaca’nın savunma arasına gönderdiği pas ile bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Bobo, kaleciyi de çalımladıktan sonra topu ağlara gönderdi ancak bu gol, ofsayt gerekçesi ile geçerli sayılmadı.

Ev sahibi Alanyaspor, sarı lacivertli rakibi karşısında öne geçmek için oyuna ağırlığını koymaa başladığı dakikalarda Efecan Karaca’nın sağa çıkardığı pası Baiano ceza alanının sağından altı pas içine çevirdi ve Bobo müsait durumda gol vuruşunu yapamayınca kaleci Hopf boşta kalan topun sahibi oldu.

Mücadelede dakikalar 20’yi gösterirken Lucas Villafanez’in sağ kanattan gelen ortaya penaltı noktası üzerinden yaptığı şık kafa vuruşunu Hopf çıkardı ve topa iki hamlede sahip oldu.

Karşılaşmanın 40. dakikasında konuk ekip Ankaragücü müacedeledeki en etkili pozisyonunu gerçekleştirdi. El Kabir’in pası ile soldan ceza alanına giren Youness Mokhtar, sol çaprazda sağına çektiği topa iyi vurdu ancak uzak köşeye giden bu şutu Haydar uzanarak kornere çeldi.

İlk yarının geri kalan kısmında başka pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0’Lık eşitlik ile gitti. Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında Alanyaspor, %59 ile topa sahip oldu ve Ankaragücü kalesine gönderdiği 7 şutta 2 kez isabet buldu.

Mücadelenin ikinci yarısında her iki takımda da oyuncu değişikliğine gidilmedi.

Maçın 52. dakikasında Isaac Sackey, rakibi El Kabir ile girdiği ikili mücadelede rakibi El Kabir’in yüzüne yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.El Kabir, yüzüne aldığı darbe sonrasında yerden kalkamadı ve oyun alanına sağlık görevlileri davet edildi. Maçın hakemi Ali Şansalan, VAR uyarısı ile pozisyonu yeniden izlemek üzere kenara geldi.Ali Şansalan, pozisyonu yeniden izledi ve Isaac Sackey’in sarı kartını iptal edip direkt kırmızı kart çıkardı.

Ev sahibi Aytemiz Alanyaspor’un 59, dakikada organize gelişen atağında soldan N’Sakala’nın yaptığı ortayı arka direkte Djalma Campos kontrol etti ve yerden sert vurdu ancak bu şut uzak direği yalayarak auta çıktı.

Mücadelede dakikalar 65’i gösterirken Youness Mokhtar’ın sol kanatta rakibini ekarte ettikten sonra altı pas içine harika gönderdiği ortasına İlhan Parlak’ın kafa vuruşunda Haydar müdahalede bulunamadı ve Ankaragücü, deplasmanda 1-0 öne geçti.

İlhan Parlak, geçtiğimiz sezon Spor Toto 1. Lig’de çıktığı 32 maçta 8 kez gol sevinci yaşamıştı. Oyuncu bu sezon Süper Lig’deki ilk golünü kaydetti.

Karşılaşmanın 70. dakikasında konuk ekip Ankaragücü’nün başarılı ismi Thievy Bifouma, N’sakala’ya yaptığı sert faul sonrasında önce ikinci sarı kartı ardından da kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

Mücadelede dakikalar 82’yi gösterirken hızlı gelişen Alanyaspor atağında Bobo’nun kaleyi cepheden gören noktadan şutunda üzerine gelen topu Hopf hata yapmadan kontrol etti.

89. dakiakada Cenk Ahmet’in savunmasında yaptığı kontrol hatası sonrasında Tiago Pinto, soldan ceza alanına girdi ve kaleci ile boş pozisyonda karşı karşıya kalınca yaptığı aşırtma vuruşu ağlarla buluştu.

Karşılaşmanın geri kalan kısmında başka önemli pozisyon olmayınca Süper Lig’in yeni ekibi Anakragücü, Aytemiz Alanyaspor deplasmanında 2-0’lık sonuç ile ilk galibiyetine ulaşan taraf oldu.

Galatasaray Göztepe maçı golleri ve geniş özeti

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER