YAZARLAR

Alex böyle istedi…

Alex böyle istedi…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Derbilerde ilk kez 3 gol birden atan Alex bu maçta sahada çok fazla görünmedi. Pozisyonların içinde kendisini göremedik. Zaten Alex maçta 4 kez ön plana çıktı ve Fenerbahçe’nin attığı 4 golde 1 asist, 3 golle kahraman oldu. Maç içerisinde daha aktif bir Alex olsaydı fark açılır mıydı? Hiç belli olmazdı.

Maç her iki takım içinde gidiş gelişlere sahne oldu. Önce Fenerbahçe muhteşem bir 25 dakika oynadı. Beşiktaş’a topun yüzünü bile göstermedi. Dia ve Niang, Beşiktaş defansını darmadağın etti. Gol attı, goller kaçırdı, direğe takıldı. Peki ya sonra ne değişti. Fenerbahçe skoru korumak adına geri çekilince ve kontra atak futbola yönelince önce Ekrem sonra İbrahim skoru 2-1’e getirdi. Maçın 25.dakikasından sonra Beşiktaş sazı eline alan taraf oldu. Sağlı sollu ataklarda Ekrem Dağ harika bir gole imza attı. Ardından İbrahim Toraman önüne düşen topu kaleye gönderirken zorlanmadı.

Ekrem Dağ maçın başında yapmış olduğu sert müdahalelerle çok erken bir kırmızı görmeliydi. Aynı şekilde Ferrari, Lugano’yu güreş tutarcasına yere attığında da karar penaltı olmalıydı. Ekrem’i atamayan Cüneyt hoca Selçuk ve Gökhan’ın faullerinde uyarıda bile bulunmadı. Her iki takım adına da kesilen önemli birer atak oldu. Faul sonrasında avantaj kuralını oynatmayan Cüneyt hoca bu konuda sınıfta kaldı. Genel anlamda ise kötü değildi. Derbi karşılaşmasında kim hakemden memnun kalır ki mutlaka bir taraf hakemi beğenmez.

Maçın kırılma anı ise Almeida’nın Volkan ile karşı karşıya kalıp Volkan’ın kurtardığı pozisyondur. Sonrasında Lugano’ya gelen dirsek, penaltı ve gol… Bu dakikadan sonra roller yine değişti ve Fenerbahçe üst üste Alex’in ayağından bulduğu gollerle maçı kazanan taraf oldu. Alex De Souza taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Fenerbahçe ise mücadele anlamında hakikaten büyük iş çıkartıyor. Transfer yapmamasına rağmen kendi içlerinde yapmış oldukları iş birliği bu transfer açığını kapatmaya yetiyor. Fenerbahçe bu inancı ile mücadele gücü ile şampiyonluğa koşuyor.

Ben güzel, zevkli ve çekişmeli bir derbi izlediğim için mutluyum. Her iki tarafta oyunun farklı zaman dilimlerinde etkili oynadılar. Kazanan ve yoluna devam eden Fenerbahçe oldu. Her iki takımı da tebrik ediyorum.

BU YAZIYI FACEBOOK'TA YORUMLAMAK İSTERSENİZ TIKLAYINIZ...

Yorumlar
TREND HABERLER