ROPÖRTAJ

Alex: En başarılı hoca Fatih Terim

F.Bahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza, en beğendiği Türk hocayı açıkladı.

Alex: En başarılı hoca Fatih Terim
F.Bahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza, Türkiye'de en başarılı teknik adamın Fatih Terim olduğunu söyledi. 
 
TV reklamlarında da fırtına gibi esen Alex de Souza, Dünya Kupası'nda gönlünün Brezilya'dan yana olduğunu ancak Almanya ve Arjantin'i de şanslı gördüğünü söyledi.

Aziz Yıldırım ile yaşadığı problem sonrası Fenerbahçe'den ayrılan, buna rağmen sarı-lacivertli taraftarların gönlünde ayrı bir yere sahip olan Alex de Souza, Türkiye Finans'ın reklam çekimi için geldiği Türkiye'de soruları yanıtladı.

Aile olarak Türkiye'yi çok sevdiklerini ve bu nedenle sık sık ziyarete geldiklerini belirten Brezilyalı futbolcu, gelecek planlarında da Türkiye'nin yer aldığını söyledi.
 
Futbolculuktan sonra kariyerine antrenör olarak devam etmeyi düşündüğünü kaydeden Alex, "Şu an da kesin bir kararım yok ancak yeniden Türkiye'de çalışabilirim. Özel bir tercihim yok, Brezilya da olur, Türkiye de... Şimdilik bunlara fazla kafa yormuyorum" dedi.

EN BAŞARILI HOCA TERİM

Türkiye'de en başarılı teknik adamın Fatih Terim olduğunu söyleyen Alex, "En beğendiğim futbolcu ise Arda Turan. Arda'yı Manisa'da oynarken bile takip ediyordum, o zamanda çok başarılı ve disiplinli bir oyuncuydu. Hep iyi bir oyuncu oldu, hala gelişiyor daha da gelişecek" değerlendirmesini yaptı.

ÖNCELİĞİM SAMBACILAR

Dünya Kupası'nda favorisinin ülkesi olduğunu vurgulayan başarılı futbolcu sözlerine şöyle devam etti: "Kupayı elbette doğduğum vatanım, gönlümün attığı, formasıyla oynadığım Brezilya'nın almasını istiyorum. Brezilya harici favorilerimi ise Arjantin ve Almanya, olarak sıralayabilirim."

TÜRKİYE'DE MANTALİTE EKSİK

Alex, Türkiye'nin Dünya Kupası'nda olmamasının çok üzücü olduğunu belirterek şunları söyledi: "Türk futbolunun dünya standartlarının gerisinde olduğunu düşünmüyorum ama daha çok yol katetmeli. Bu yolu katetmek için Türkiye'de gerekli altyapı mevcut, gereken potansiyel var."  
 
FENERBAHÇE 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER