FENERBAHÇE

Ali Koç bombayı patlatıyor! Barcelona...

Fenerbahçe Kulübü’nde başkan adaylığını açıklayan Ali Koç, uzun soluklu ve profesyonel çalışmalar neticesinde rotasını belirledi

Ali Koç bombayı patlatıyor! Barcelona...

Çocukluğundan bu yana başkanlık hayali olduğunu daha önce belirten 49 yaşındaki Ali Koç, 2015’te gerçekleşen kongrenin ardından çalışmalarını yoğunlaştırdı. İşte o projeler;

1- ALTYAPI: En çok önem verilen konuların başında geliyor. Türkiye ve dünyada en iyi futbol altyapısına sahip olan iki kulüp Altınordu ile Barcelona incelendi. Buradaki yetkililerle temaslar kuruldu. Bu yapıların hangilerinin kulübe daha uygun olacağı konusunda fikirler üzerinde çalışıldı. Fenerbahçe’nin geleceğinin altyapıdan çıkacak sporcular üzerine inşa edilmesi temel hedef olarak belirlendi.

Ali Koç Fenerbahçe yönetimine kimleri alıyor?

2- MALİ PLAN: 2015 yılındaki kongrenin ardından yapılan bir dizi çalışma ile kulübün son mali durumuyla ilgili tespit yapıldı. Dünyadaki kulüplerin ekonomik modelleri üzerinde çalışıldı. Sarı-lacivertli kulübün uzun vadede mali açıdan sorun yaşamaması, gelirlerini arttırabilmesi için nelerin yapılması gerektiği tespit edildi.

3- SPORTİF HEDEF: Dernek toplantılarında son dönemde iki önemli konuk ağırlandı. İlk olarak Arsenal, Tottenham, Liverpool gibi kulüplerde futbol direktörlüğü yapan Damien Comolli misafir edildi. Son olarak Premier League’in kuruluşunda büyük rol oynayan ve Arsenal başkan yardımcılığı yapan David Dein, İstanbul’a getirildi. Avrupa futbolunun bu iki önemli isminin yaptığı sunumlar dikkatle izlendi. Bu fikirlerin Fenerbahçe’ye nasıl aktarılacağı değerlendirildi.

Ali Koç hakkındaki sır perdesi aralandı

4- EĞİTİM: Kulübün eğitim alanında zaten ciddi yatırımları ve çalışmaları bulunuyor. Ali Koç göreve geldiği taktirde benzer şekilde bu çalışmaları daha da yoğun şekilde sürdürecek. Kulübün geleceğinin eğitim ve altyapıda olduğuna inanıyor.

Ali Koç’un son yıllarda hem futbol sistemleri hem de spor yöneticiliği konusunda çalışmalarda bulunması dikkat çekiyor. Fanatik'in haberine göre; Koç Grubu’nun küresel markası BEKO kanalıyla Barcelona ile işbirliği bulunan Ali Koç’un; İspanyol kulübünün genel yapısı ve yönetim tarzlarıyla yakından ilgilendiği biliniyor. Barça’nın futbol sisteminin dışında kulüp yapısı, yönetim şekli ve karar mekanizmalarını da inceleyen Koç’un bu yönde çalışmalar yaptığı kaydedildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER