FUTBOL

Ali Sami Yen Stadı'na veda edeli 5 yıl oldu

Galatasaray Futbol Takımı, nice zaferlere ve hatıralara sahne olan Ali Sami Yen Stadı'ndaki son maçını bundan 5 yıl önce oynamıştı...

Ali Sami Yen Stadı'na veda edeli 5 yıl oldu - Sayfa 1

Bugün 11 Ocak 2016... Galatasaray Futbol Takımı, 47 yıl boyunca sarı kırmızılı renklerin nice zaferlerine ev sahipliği yapan Ali Sami Yen Stadı'nda son maçına çıktı. Galatasaray Kulübü de bu özel günü unutmadı ve resmi Twitter hesabından 'Ali Sami Yen Sonsuza Kadar' başlıklı hashtag açtı. Sayısız hatıraların yaşandığı efsanevi stadın tarihçesi ve unutulmazları kısaca şöyle:

Ali Sami Yen Stadı'na veda edeli 5 yıl oldu - Sayfa 2

20 ARALIK 1964'TEKİ AÇILIŞI OLAYLI OLDU Stadın resmi açılışı 20 Aralık 1964'te Türkiye-Bulgaristan karşılaşmasıyla yapıldı. Açılış töreninde büyük izdiham yüzünden Büyükdere Caddesi tarafındaki açık tribünden (Yeni Açık) yüzlerce kişi alt kata düşerek yaralandı.

Ali Sami Yen Stadı'na veda edeli 5 yıl oldu - Sayfa 3

İLK KEZ 1965'TE IŞIKLANDIRILDI İlk kez 1965'te ışıklandırılarak bir süre gece maçları da oynanan stadın aydınlatma sistemi 1993'te yenilendi ve yeniden gece maçları oynanmaya başladı.

Ali Sami Yen Stadı'na veda edeli 5 yıl oldu - Sayfa 4

1971-82 YILLARI ARASINDA KULLANILAMADI Galatasaray, 1970’li yıllarda, Boğaziçi Köprüsü ve bağlantı yollarının inşası, saha zeminindeki sorunlar ve İnönü Stadı'nın yeniden kullanılmaya başlanması gibi nedenlerle 1972 ile 1981 arasında stadı terk etti. Bu dönemde stadyum daha çok antrenman sahası olarak kullanıldı.