MAÇ ANLATIMLARI

Almanya Arjantin'i 1-0 yendi kupayı aldı

2014 Dünya Kupası finalinde Almanya ile Arjantin, Maracana Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Almanya Arjantin'i 1-0 yendi kupayı aldı
2014 Dünya Kupası finalinde Arjantin ile karşılaşan Almanya, rakibini ikinci uzatma devresinde bulduğu golle devirdi, 4. kez şampiyon olmasını bildi.. 

ALMANYA-ARJANTİN MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARI 
 
Dünya Kupası'nda zafer Panzerler'in... Dünya Kupası finalinde Arjantin ile karşılaşan Almanya, normal süresi golsüz eşitlikle biten maçta rakibini Götze'nin uzatma bölümünde bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Almanya, 4. kez Dünya Kupası'nı müzesine götürdü.  
 
Ve Brezilya'da dünyanın en büyüğü Almanyaoldu! 2014 Dünya Kupası finalinde Maracana Stadı'nda Arjantin'i 1-0 yenen Panzerler büyülü kupanın sahibi oldu! Normal süresi golsüz sona eren ve uzatmalara giden final maçının 113. dakikasında sahneye çıkan Mario Götze, Almanya'ya 'Dünyanın en büyüğü' unvanını kazandırdı... Panzerler böylece 1986 Dünya Kupası finalinin de rövanşını Arjantin'den almış oldu. Dünya Kupası tarihinde ilk defa Amerika kıtasında bir Avrupa takımı şampiyon oldu...
ARJANTİN'İN FİNAL YOLCULUĞU
ALMANYA'NIN FİNAL SERÜVENİ

KUPAYA UZANAN YOL...
Almanya, 2014 Dünya Kupası G Grubu'nda ABD, Portekiz ve Gana eşleşti. Portekiz'i 4-0 yenen Panzerler, Gana ile 2-2 berabere kalıp son maçta da ABD'yi 1-0 mağlup ederek 7 puanla gruptan lider çıktı. İkinci turda Cezayir'i 2-1, çeyrek finalde Fransa'yı 1-0, yarı finalde Brezilya'yı 7-1 ile geçen Almanlar, final maçında Arjantin'i de 1-0 devirerek kupaya ulaştı. 
 
Almanya'da maça 11'de başlayacağı açıklanan Sami Khedira, sakatlığı nedeniyle son anda kadrodan çıkarıldı ve yerine genç oyuncu Christoph Kramer sahaya sürüldü. 
 
Brezilya'nın evsahipliği yaptığı turnuvada Dünya Kupası'nı stada, Güney Afrika'da düzenlenen 2010 FIFA Dünya Kupası'nda İspanya Milli Takımı ile şampiyonluk yaşayan Barcelona kulübünün sembol isimlerinden Carles Puyol ile Brezilyalı model Gisele Bündchen getirdi.    

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de izlediği FIFA Dünya Kupası finaline iki takım da tempolu başladı. 

GALERİ 

Dünya Kupası finallerinde 3. perde
2014 FIFA Dünya Kupası finalinde eşleşen Almanya ile Arjantin, tarihlerinde üçüncü kez kupa finalinde karşılaştı. İki takım daha önce 1986 ve 1990 yıllarında olmak üzere iki kez Dünya Kupası finalinde kozlarını paylaştı.

Arjantin, Meksika'daki 1986 FIFA Dünya Kupası finalinde o zamanki adıyla Batı Almanya'yı 3-2 yenerek, ev sahipliği yaptığı 1978'deki turnuvanın ardından ikinci Dünya Kupası zaferini yaşadı. İtalya 1990'daki finalde ise bu kez 1-0'lık skorla kazanan Batı Almanya oldu. "Panzerler", 1954 ve 1974 yıllarının ardından üçüncü Dünya Kupası şampiyonluğunu 1990'da yaşadı.

Almanya ile Arjantin, Dünya Kupası finalinde en fazla karşılaşan takımlar olma unvanını ele geçirdi. İki ülke, daha önce 1970 ve 1994 finallerinde olmak üzere iki kez birbirlerine rakip olan Brezilya ve İtalya'yı geride bıraktı.  
 

  
90 DAKİKA 0-0 SONA ERDİ

Perez, 86. dakikada Arjantin'de oyundan çıkan isim olurken, Gago oyuna dahil oldu. Almanya'da ise Götze, 88. dakikada Klose'nin yerine oyuna girdi. Maçın normal süresinde iki takım da son vuruşlarda başarılı olamazken, normal süre 0-0 eşitlikle sona erdi.

UZATMALAR OLDUKÇA HEYECANLIYDI

Maçın uzatma dakikaları karşılıklı ataklarla yüksek tempoda başladı. Almanya, Schürrle'nin ceza sahası içinden çektiği sert şutun gol olmasına kaleci Romero izin vermedi. Pozisyonun devamında kendi sahasından hızlı çıkan Arjantin, rakip kaleye etkili geldi. Ancak bu pozisyondan gol çıkmadı.

PALACİO ZOR OLANI BAŞARDI

Arjantin karşılaşmanın 98. dakikasında gole birkez daha çok yaklaştı. Rojo'nun Almanya savunmasının arkasına gönderdiği pasla Palacio topla buluştu. Palacio kaleci Neuer'in üzerinden aşırtma vuruşunu yaptı, ancak top auta gitti. Uzatmaların 15 dakikalık ilk bölümü de golsüz eşitlikle geçildi.  
 

 
GÖTZE KUPAYI GETİRDİ

Uzatma bölümünün ikinci devresine iki takım da kontrollü başladı. Almanya, aradığı golü 113. dakikada Götze ile buldu. Schürrle'nin sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada topla buluşan Götze, topu kontrol ettikten sonra düzgün bir vuruşla topu Arjantin ağlarına gönderdi ve Almanya'yı 1-0 öne geçirdi.

Maçta başka gol olmazken, Almanya tarihinde 4. kez Dünya Kupası şampiyonu oldu. 

Almanya: 1 - Arjantin: 0

Stat: Maracana

Hakemler: Nicola Rizzoli, Renato Faverani, Andrea Stefani (İtalya)

Almanya: Manuel Neuer, Benedikt Höwedes, Mats Hummels, Christoph Kramer, Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil, Miroslav Klose, Thomas Müller, Philipp Lahm, Toni Kroos, Jerome Boateng

Arjantin: Sergio Romero, Ezequiel Garay, Pablo Zabaleta, Lucas Biglia, Enzo Perez, Gonzalo Higuain, Lionel Messi, Javier Mascherano, Martin Demichelis, Marcos Rojo, Ezequiel Lavezzi

Gol: Dk. 113 Götze (Almanya) 

İŞTE DÜNYA KUPASI'NI ÜÇÜNÜ BİTİREN TAKIM-TIKLA
 
DÜNYA KUPASI 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER