DİĞER HABERLER

Almanya istedi o Türkiye'yi seçti!

Türkiye ile Almanya, Hoffenheim forması giyen yetenekli oyuncu Kerem Demirbay'ı kadrolarına katmak için yoğun çaba harıcyor.

Almanya istedi o Türkiye'yi seçti!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından uzun bir süredir takip edilen Kerem Demirbay bu sezon 9 maçta 3 gol, 2 asiste imza atınca Almanların da radarına takıldı.

23 yaşındaki başarılı futbolcunun karşısına pasaport prosedürü çıkarıldı, Türkiye’den gelen daveti internet sitesine koyan Hoffenheim kulübü bu haberi kaldırdı.

2018 Dünya Kupası elemelerinde mücadele eden A Milli Takımımız bir yandan da yurt dışındaki futbolcu arama-tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Özellikle Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, Danimarka ve İsviçre gibi Türk nüfusun yoğun olduğu ülkelerdeki çalışmalarda belirlenen son aday Kerem Demirbay oldu.

Uzun süredir Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve ekibi tarafından takip edilen ve ay-yıldızlı formaya kazandırılması için uğraşılan Kerem için Almanya Futbol Federasyonu ile mücadele ediliyor.

Geçen sene Yunus Mallı konusunda iki ülke federasyonu arasında ciddi bir rekabet yaşanmıştı. Şimdi benzer yarış Hoffenheim forması altında sergilediği performansla alkış toplayan 23 yaşındaki Kerem için de gündeme geldi.

Bundesliga’da bu sezon yıldızını parlatan yetenekli orta saha, 9 maçta 3 gol ve 2 asiste imza attı. Aynı zamanda son olarak Bayern Münih ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçta attığı enfes gol ve sergilediği futbolla yıldızlaşan gurbetçi futbolcu, Almanya’nın iştahını kabarttı.

Van Persie'nin acil serviste duygusal anları

Engel çıkardılar

Öyle ki Hoffenheim kulübü, Türkiye’den giden davet haberini resmi sitesine koydu. Bunun üzerine Alman yetkililerin girişimleri ve pasaport prosedürü engel çıkardı. Davet haberi siteden derhal çıkarıldı. Ancak gurbetçi futbolcunun kalbinde ay-yıldızlı formanın bulunduğu belirtildi. Hatta kendisine Türkiye’den gelen teklife ‘evet’ demesine rağmen Türk pasaportu olmaması sıkıntı çıkardı.

FIFA’dan izin alacak

Alman basınında yer alan haberlerde de, Kerem Demirbay’ın Futbol Federasyonu yöneticilerine ısrarla Türkiye’yi istediğini söylediği ve pasaport işlemlerini en kısa sürede tamamlayarak FIFA’dan gerekli izni aldıktan sonra forma giyeceğini söylediği yazıldı.

Aklı Türkiye’de

Kerem Demirbay’ın milli takım konusunda Türkiye’yi seçmesi geçmişe dayanıyor. U17 Milli Takımı’ndan itibaren ay-yıldızlı formayı giyen Kerem, A Milli Takım noktasında da kararından vazgeçmiyor. Bir süredir pasaport işlemleriyle uğraşan başarılı futbolcu Türkiye için forma giyeceği günü iple çekiyor.

5: Hoffenheim’in sezon başında 1.7 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Hamburg’dan kadrosuna kattığı 23 yaşındaki Kerem Demirbay, Bundesliga’da 8 maçta forma giyerken 3 gol, 2 asistle 5 gole katkı verdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER