MAÇ ANLATIMLARI

Almanya'yı elenme korkusu sardı

Dün oynanan Cezayir maçında Almanya'nın oldukça zorlanması Almanları tedirgin etti.

Almanya'yı elenme korkusu sardı
Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda Almanya’nın Cezayir’i 2-1 mağlup ederek çeyrek final yükselmesi ülke basınında geniş şekilde yer aldı.

Değişik basın organlarında yer alan haberlerde Almanya'nın çeyrek finale yükselmesi sevinçle karşılanırken, Alman Milli Takımı'nın özellikle ilk yarıda ortaya koyduğu futbolun çeyrek finalde Fransa'ya karşı oynanacak karşılaşmada bir üst tura çıkmak için yetmeyeceği uyarıları yer aldı.

Bild gazetesi, ''Teşekkürler Schürrle'' başlığını kullanarak verdiği haberde, Andre Schürrle'nin Müller'in ortasında topuğuyla ''rüya bir gol'' attığı attığı belirtildi.

Dünya Kupası'nın ikinci turunda Cezayire karşı oynanan karşılaşmada Almanya'nın en zayıf performansı gösterdiği ifade edilen haberde, bu aynı zamanda teknik direktör Joachim Löw döneminde oynanan en zayıf maçlardan biri olduğu kaydedildi.

Almanya'nın hedefinin Dünya Kupası'nı kazanmak olduğu belirtilen haberde, ''Ancak bu şekilde güçlü Fransızlara karşı çeyrek finalde eleniriz'' ifadesi kullanıldı.

Sportbild dergisinin internet sayfası, "Ürküten galibiyet başlığıyla verdiği haberde, Schürrle ve kaleci Manuel Neuer sayesinde Almanya'nın çeyrek finalde Fransa Milli Takımıyla karşılaşacağı belirtildi.

''Andre Schürrle ve özellikle mükemmel oynayan Manuel Neuer'in, Alman Milli Takımı'nı şanlı tarihinin en büyük rezaletinden koruduğu'' ifade edilen haberde, özellikle Neuer'in karşılaşmanın normal süresi içinde Alman Milli Takımı'nın geriye düşmesini engellediği ve maçta bir ''libero'' gibi oynayarak Almanya'yı sekizinci kez arka arkaya Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselmesini sağladığı kaydedildi.

Haberde, çeyrek finalde Fransa'ya karşı performansının artırılmaması durumunda Almanya'nın eleneceği uyarısı yapıldı.

Die Welt gazetesinin internet sayfası da ''Bir kez daha böyle bir ilk yarı ve Almanya elenir'' başlığını kullanarak Alman Milli Takımı'nın Cezayir'e karşı çok sayıda hata yaptığı, Fransa'nın ise bu hataları affetmeyeceği belirtildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER