DİĞER HABERLER

Altı parmaklı kaleci Edson Pereira Lisboa

Brezilya'da Serie C takımlarından ABC Futebol'un kalecisi Edson Pereira Lisboa'nın sol elinde altı parmak olması görenleri şaşırtıyor.

Altı parmaklı kaleci Edson Pereira Lisboa

 Brezilya’da ABC Futebol forması giyen kaleci Edson Pereira Lisboa’nın 11 parmağı olması görenleri şaşkına çevirdi.

Sol elinde 6 parmak olan Lisboa’nın baş parmağında iki parmak olması ilginç bir görüntü oluşturuyor. 32 yaşındaki kalecinin genetik bir rahatsızlık olan polidaktili bulunması nedeniyle böyle bir durum oluştuğu öğrenildi.

Brezilya basınına konuşan tecrübeli kaleci, “Birçok kişi özel eldiven kullanıp kullanmadığımı soruyor ancak öyle bir şey yok. Ellerimin büyüklüğü normal” dedi.

Bu durumun kendisine avantaj sağlamadığını söyleyen Lisboa, “İnsanlar çok şaka yapıyor. Zor pozisyonlarda avantajlı olduğumu söylüyorlar. Bazen manikür için fazla para verip vermediğimi soruyorlar” ifadelerini kullandı.

Çocukluğunda bir doktorun parmağını kesmeyi önerdiğini söyleyen Lisboa, annesinin bu teklifi reddettiğini belirtti.

Kariyerine Atletico Mineiro formasıyla başlayan Lisboa, ilk kez 2005 yılında profesyonel oldu. Şimdilerde Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü olan Tite, o dönem Mineiro’nun teknik direktörüydü.

POLİDAKTİLİ NEDİR?

Polidaktili el veya ayak parmaklarında normalde olması gerekenden daha fazla sayıda doğuştan parmak bulunması durumudur. Anne karnında el ve ayak yapıları gelişirken parmaklar önce yapışık durumdadır. Gelişim sırasında parmak aralarındaki dokuların erimesiyle parmaklar ayrılır. Ancak bazen parmakların ayrılması sırasında bir hata sonucu fazla sayıda parmaklar ya da polidaktili oluşabilir. Ortalama 500 doğumda bir görülen polidaktili ya da fazla parmak durumu genetik olarak geçebildiği gibi bazen oluşumunda hiç bir sebep bulunamayabilir. Polidaktili ile birlikte sindaktili ya da yapışık parmak durumu da olabilir. Polidaktili farklı şekillerde olabilir. Başparmak ya da küçük parmağın yanında ufak bir şişlik gibi olabilir, bir parmağın uç kısmında iki uç şeklinde çatallanma gibi olabilir, elin kenarında hiç hareket etmeyen ufak bir sapla bağlı bir parmak şeklinde olabilir ya da tam gelişmiş harketli normal bir fazla parmak şeklinde olabilir

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER