DÜNYADAN FUTBOL

Altın Ayakkabı yarışı kızıştı

Deportivo maçında hat-trick yapan Lionel Messi, Liverpool'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah'ı geçerek Altın Ayakkabı yarışında ilk sıraya yükseldi.

Altın Ayakkabı yarışı kızıştı

Muhteşem bir sezon geçiren Mohamed Salah, Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi ile kıyasıya bir yarış içerisinde.

Avrupa'nın ilk 5 liginde İngiltere, Almanya, Fransa'nın ardından İspanya'da da şampiyon belli oldu. Barcelona, Deportivo La Coruna'yı deplasmanda 4-2 yendi, son 10 yılda 7. kez mutlu sona ulaştı.

MESSİ SALAH'I GEÇTİ: Yaptığı hat-trick'le takımının galibiyetinde başrol oynayan Lionel Messi, Avrupa'nın en golcü oyuncusuna verilen Altın Ayakkabı yarışında da ilk sıraya yükseldi.

salah

Deportivo maçı öncesine kadar 29 goldeki Messi, Liverpool'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah'ın haftayı sessiz kapamasının ardından gol sayısını 32'ye çıkardı ve Altın Ayakkabı yarışında ilk sıraya çıktı.

Salah İngiltere Premier Lig'in bitimine 3 hafta kala 31 golde kaldı. "Mısır Kralı" lakaplı Salah, tamamen Şampiyonlar Ligi'ne odaklanırken; Lionel Messi'nin önünde daha 4 lig maçı daha var.

messi

MESSİ KAZANIRSA 4. KEZ ÖDÜLÜ ALACAK: Barcelona'yı bu yıl lig ve İspanya Kral Kupası şampiyonluğuna taşıyan Lionel Messi, sezonu Avrupa'nın en golcüsü olarak tamamlaması durumunda 4. kez bu ödüle layık görülecek.

İlk olarak 2009-10 sezonunda 34 gol atarak Altın Ayakkabı'yı kazanan Arjantinli, 2011-12 sezonunda inanılmazı başararak 50 gol kaydetti ve bu alandaki rekoru kırarak ödülün sahibi olacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER