YEREL HABER

Amedspor Türk bayrağını ırkçı buldu TFF'ye şikayet etti

Sivas Belediyespor'a 2-0 yenilen Amed Sportif yönetimi, maçtan sonra sosyal medyada ilginç açıklamalar yaptı.

Amedspor Türk bayrağını ırkçı buldu TFF'ye şikayet etti

İNTERNETSPOR- ÖZEL/ TFF 2. Lig'de Sivas Belediyespor - Amed Sportif Faaliyetler maçı, öncesi ve sonrası ile gündeme damgasını vurdu.

Amed Sportif, maçtan sonra Türk Bayrağı açarak asker selamı veren Sivas Belediyesporlu futbolcuları TFF'ye şikayet ederek ırkçılık yapıldığı iddiasında bulundu..

Sivas Belediyespor'un 2-0 kazandığı karşılaşmadan bir gün önce Amed Sportif yönetimi, Sivas'ta kalacak otel bulamadıklarından şikayet etmişti. Ancak Sivas yönetimi güvenlik nedeniyle Amed'e şehir merkezi dışında bir otey tahsis edildiğini belirterek bu iddiayı yalanladı.

Karşılaşma Sivas Belediyespor'un 2-0 üstünlüğü ile noktalandı.

Tartışma bu kez maç sonuna taşındı. Amed Sporif Faaliyetler, resmi twitter hesabından paylaştığı bir fotoğrafta ırkçılık yapıldığını iddia ederek "''Çocuklar ölmesin" lafını ideolojik bulup sahamızı kapatan ve Deniz'e 12 maç ceza veren TFF; bu ırkçılığa ne yapacak!" yazdı.

Bu tweetle yetinmeyen Amed Sportif yönetimi ayrıca Amed Taraftarları olarak hep "Barış" yazdık tribünlere, "Çocuklar ölmesin dedik" bu dileğin karşılığı ''ya ırkçılık, ya ceza, yada yasaklama!" ve "Sivaslı oyuncular yabancı bir takımla oynamış edasıyla bayraklarla kutlama yapıp; Asker selamı verip bağırıyorlar, Madımakta böyle olmuştu!" şeklinde iki ayrı tweet daha attı..

TEPKİ YAĞDI

Amed Sportif'in paylaştığı bu tweetlere tepki yağdı.

Twitter kullanıcıları "Türkçe yazıp, Türk bayrağından rahatsız olmak nasıl bir duygu?" şeklinde Amed Sportif'e tepkilerini belirttiler..

Adem Gökçe'den Amedspor'a jeneriklik gol

İşte o tweetler :

-Türk Bayrağını ırkçılık olarak görüp, bunu Türkçe dile getirip, Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan gerizekalı seni :)@amedsportif

-@amedsportif TÜRK ALFABESİNİ KULLANIP TÜRKİYEYİ KÖTÜLEME HAKKINI SANA KİM VERDİ?

-Vatan hainlerinin kellesini alıp, Yeniçeri selamıyla TÜRK'ün yüce bayrağını dalgalandıran Sivaslı yiğidoları tebrik ederiz. @amedsportif

-Türk Bayrağı açmak ideolojik değil, vatansever bir eylemdir. Sizin rahatsız olduğunuz ırkçılık değil, bayrakçılıktır. @amedsportif

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER