TÜRKİYE KUPASI

Amedspor'un olay Fenerbahçe iddiasına TFF'den flaş yanıt

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Amed Spor tarafından cezayla ilgili olarak ortaya atılan Fenerbahçe iddialarına yanıt geldi. Amedspor Fenerbahçe rakip olarak çıktığı için kendilerine ceza kesildiğini iddia etmişti.

Amedspor'un olay Fenerbahçe iddiasına TFF'den flaş yanıt

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Amed Sportif Faaliyetler'e verilen 1 maçlık ceza ile ilgili açıklama geldi. Amedspor kulüp başkanı cezayla ilgili spekülatif iddialarda bulunmuştu. TFF o iddiaları da yanıtladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi internet sitesinden yapılan açıklama öncelikle Amedspor'a neden ceza verildiği konusuna açıklık getirildi. Amedspor kulübü rakip olarak kendilerine Fenerbahçe çıktığı için ceza verildiğini öne sürmüşlerdi.

AMEDSPOR'A CEZA VERDİK ÇÜNKÜ...

TFF açıklamasında cezanın sebebi şöyle açıklandı;

-Amed Sportif Faaliyetler kulübüne Futbol Disiplin Talimatı'nın 42. maddesindeki Ayrımcılık - ideolojik propaganda yasağını ihlali nedeniyle aynı maddenin 3. fıkrası uyarınca ve ihlalin bu sezonda 6. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle tekerrür hali dikkate alınarak 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmiştir.

SEBEP BU SLOGANLAR

Amedspor-Fenerbahçe maçı nerede oynanacak?

Söz konusu disiplin cezası, Barikat burada dimdik ayakta…, Her yer Sur, her yer direniş… Her yer Cizre, her yer direniş…, Çocuklar ölmesin maça gelsin… sloganları nedeniyle verilmiştir ve cezaya neden olan olaylar Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında gerçekleştiği için Futbol Disiplin Talimatı'nın 99/4 maddesi gereği yine Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında uygulanacaktır.

KURAYI BEKLEYİP CEZAYI KESTİLER İDDİASI

Amedspor Kulübü Başkanı Nurullah Edemen ceza vermek için kuranın beklendiğini de öne sürmüştü. Edemen, "Rakibimizin belli olmasını beklediler ve bu cezayı verdiler" demişti.

Amedspor'un olay futbolcusu Deniz Naki'den yeni mesaj

Peki bu iddia doğru mu? TFF'den bu konuya da açıklık getirildi ve şöyle denildi;

”Bu vesileyle profesyonel liglerimizde sevklerin Salı günleri, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Cuma günleri yapıldığını, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Salı ve Perşembe günleri toplandığını özellikle belirtmek isteriz. Bunun yanında Ziraat Türkiye Kupası çeyrek ve yarı final kura çekiminin 2 Şubat Salı günü saat 14:30'da yapılacağı 30 Ocak 2016 günü kamuoyuna duyurulmuştur" denildi.

Açıklamada Amedspor'un karara itiraz hakkı olduğu da hatırlatıldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER