ROPÖRTAJ

Amrabat: Bir sihirbazdan daha fazlasıyım

Galatasaray'dan Malaga'ya kiralanan Amrabat, İspanya basınına kendisini öve öve bitiremedi.

Amrabat: Bir sihirbazdan daha fazlasıyım
Galatasaray'dan Malaga'ya kiralanan Amrabat, İspanya basınına kendisini öve öve bitiremedi. 
 
Galatasaray'ın devre arasında İspanya La Liga ekiplerinden Malaga'ya kiraladığı Nordin Amrabat, İspanya'da geçen ilk haftalarını anlattı ve hedefleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Sezon sonunda Malaga'da kalıp kalmamasının kulüplerin anlaşmasına bağlı olduğunu belirten Faslı yıldız, kendisini de "Bir sihirbazdan daha fazlası" olarak anlattı.

Malaga forması ile sahaya çıktığı ilk maçları değerlendiren Amrabat, "Şu anda her şey pozitif ilerliyor. Ayrıca dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olan İspanya'dayım. Başlangıç oldukça iyiydi. Rakibimiz de Sevilla'ydı ki ayrı bir rekabet olması da güzel oldu. Sonra Vallecano da zor bir karşılaşmaydı ve geçtiğimiz hafta Almeria'ya karşı olduğu gibi şanssızlık oldu. Ancak birliğimizi sağlayarak, bu gel-gitleri sonlandırmamız lazım." dedi.

"TÜRKİYE FİZİKSEL MÜCADELE İLE GEÇİYOR"

İspanya'yı, Hollanda ve Türkiye ile karşılaştıran 26 yaşındaki futbolco"İspanya, Türkiye ve Hollanda'daki futbolun karışımı gibi. İlk olarak teknik önemli, çok teknik isim var; ikincisi ise her puan için büyük bir savaş var. Türkiye'de ise maçlar daha fiziksel mücadele ile geçiyordu. İspanya'da ayrıca oyun dar bir alanda oynanıyor. Topu aldığında karşında 2-3 oyuncu oluyor ve onları geçerek oyun yapman zorlaşıyor."

"ANLAŞMA KULÜPLERİN ARASINDA OLACAK"

Sezon sonunda Malaga'da kalıp kalmayacağı sorulan teknik isim, "Bu konulara 4 ay var. Anlaşma kulüplerin arasında olacak. Ben burada elimden geleni yapacağım ve sonra ne olacağını göreceğiz" diye konuştu.

"BENİM AMACIM HER MAÇTA FORMA GİYMEK"

Ligin alt sıralarından kurtulmaları gerektiğini vurgulayan yetenekli krampon, "Aşağılarda olmak risk demektir. Bu yüzden de, daha iyi futbol oynayarak, puan kazanmalıyız. Benim de Malaga'daki amacım her maçta forma giyerek, takımın iyiliği için en iyi performansı sahaya yansıtmak." şeklinde yorum yaptı.

"SCHUSTER MADRID VE BEŞİKTAŞ'TA..."

Hocası Schuster'i de değerlendiren Nordin, "Schuster'in oyunculuğunu görmedim, ancak harika bir kariyeri olduğunu biliyorum. Real Madrid ve Barcelona'da oynamış bir isim ve bu beni etkiledi. Hoca olarak da, Madrid ve Beşiktaş gibi kulüplerde çalışmışlığı var." dedi.

"DESTEĞİ GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIM"

Malaga'da taraftarların verdiği desteğe şaşırdığını belirten forvet, "Dünyanın en güçlü takımlarından biri olan Galatasaray'dan geldim ve Malaga'ya geldikten sonra stattaki ve sokaktaki desteği görünce çok şaşırdım. Çok mutluyum. Maç kaybetmek üzerimizdeki baskıyı da arttırıyor ki, bu çok kötü bir şey. Bunun tersine kazanma baskısını azaltmalıyız. Ayrıca kaybetmemek de çok önemli, 3 puan bırakmamalıyız sahada..." ifadelerini kullandı.

"BİR SİHİRBAZDAN DAHA FAZLASIYIM"

İlk golünü ne zaman atacağı yönünde bir soru yöneltilen Amrabat, "Bunun çok da önemi yok. Daha önce de belirtildiği gibi, ben bir sihirbazdan daha fazlasıyım. Eğer bu hafta gol atarsam bu fantastik olur" diyerek sözlerini noktaladı. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER