YAZARLAR

Anıtkabir şovu şike davasına yöneliktir

Anıtkabir şovu şike davasına yöneliktir

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Fenerbahçelilerin Anıtkabire çıkmaları şov için yapılmış bir ziyarettir.

Oysa bayram değil seyran değil Fenerbahçelilerin Anıtkabir ziyaretinin esas nedeni başkadır.

Bir takım kişilerin taraftar dernekleri üzerinden "Türkiye için adalet, Fenerbahçe için adalet" sloganıyla Anıtkabir'e yürüyüş düzenleyip anıtkabir özel defterine de Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinden alıntı yapılarak ".....yolun yolumuz andın andımız olacaktır." şeklinde yazılması oldukça ilginçtir. Zira M. Kemal Atatürk '' Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zaman da ahlaklı olanını severim'' demişti. Bu sözden hareketle şike davasından ceza alanların bir nevi ahlaksızlık olarak nitelenen bu suçtan yargılanan ve ceza alanların anı defterine " Yolun yolumuz andın andımız olacaktır." diye yazması ne derece doğru bir davranıştır.

Futbol Federasyonu’nda yöneticileri şike yapmaktan ve teşvik primi vermekten ceza alan ve bu cezalar Tahkim Kurulu tarafından da onanan bir kulüp başkanının, daha baştan beri kendisine kalkan aramasına müsade edilmemeli. Keza daha önce Fenerbahçe kalkan yapılıyordu yetmedi şimdi Atatürk kalkan yapılıyor. Ergenekon / Balyoz Davaları’ndan mahkum olan komutanlar kalkan yapılıyor ve kendisini onların arasında gösterme senaryosu, militanlaştırdığı taraftar kitleleri ve medyadaki yandaşları aracılığıyla sahneye konuyor itirazım buna!

Yapacak bir şey olmayınca son çare anıtkabire koşuyorlar. Kaldı ki yüz kızartıcı bir suçtan mahkum olmuş birinin, Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü kalkan yapmasına daha fazla müsaade edilmemeli. Nitekim UEFA aynı iddialardan ceza verdi, spor hukuku ile ilgili anlaşmazlıkları çözmek için kurulmuş olan, uluslararası spor tahkim mahkemesi CAS cezaları onadı!

Yetkili Türk Mahkemesi, bir de "çete" damgası vurarak ceza verdi ve Yargıtay onadı! Anıtkabire gitmekle şike davasından kurtulunmaz!

Fenerbahçeliler Atatürk'e derdini anlatacağına gitsinler UEFA önünde eylem yapsınlar. Lakin koşacak bir yerleri kalmayanlar son çare olarak Anıtkabire gitmektedir. Ayrıca Türk yargı kararları için Anıtkabire çıkıp, küçük çocuklar gibi şikayet etmekle "Atatürkçülük" olmuyor maalesef. Atatürkçülük yüzeysel bir şekilcilikten çok, modernist bir akılcılıktan, kendi sistemini dahi sorgulama yetisinden, düşünme, analiz etme gücünden gelir. Bazı kişiler kendi menfaatlerine dokunan konularda kalkan olarak kullanabilmek için bazıları da mahkeme kararlarından kurtulabilmek için Anıtkabiri bir şov alanı olarak benimsemiş insanların anlamsız davranışıdır.

Atatürk kimseden medet ummamayı öğretmek istemiştir fakat bazı kişiler Anıtkabir'den bile medet umar hale gelmiştir.

Atatürkçü gibi gözüküp Anıtkabire gitmekle şike davasından kurtulunmaz!
Yorumlar
TREND HABERLER