GALATASARAY

Ankaragücü Galatasaray maçı golleri ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu 1. hafta maçında son şampiyon Galatasaray, 1-0 geriye düştüğü maçta ligin yeni ekiplerinden Ankaragücü'nü 3-1 mağlup etti.

Ankaragücü Galatasaray maçı golleri ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, yeni sezonun ilk maçında 6 yıl sonra Süper Lig'e çıkan MKE Ankaragücü'ne konuk oldu.

GALATASARAY GERİYE DÜŞTÜĞÜ MAÇTA ÖNE GEÇTİ
Geçen sezonun son 6 maçını kazanarak tarihinde 21. şampiyonluğuna ulaşan Fatih Terim'in öğrencileri, Ankaragücü karşısında 7. dakikada sürpriz bir golle 1-0 geri düştü.


Faslı forvet, Fatih Terim, Martin Linnes, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli ve Bafetimbi Gomis'i yedek soyundururken; Sarı Kırmızılı ekibin yanıtı gecikmedi. 21. dakikada Serdar Aziz cezasahası içinde oluşan karambolde topu kafayla ağlarla buluşturdu ve skora 1-1'lik eşitliği getirdi. 30. dakikada Kone'nin ters kafa vuruşunda top Ankaragücü ağlarıyla buluştu ve Galatasaray 2-1 öne geçti.

EREN MAÇIN SKORUNU BELİRLEDİ : Maçta son sözü Eren Derdiyok söyledi. Belhanda'nın harika ara pasında Eren bir anda cezasahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı. Aşırtma bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu ilan etti. Galatasaray sezonun açılış maçında Ankaragücü'nü 3-1 mağlup etti.

Ankaragücü Galatasaray maçı fotoğraflarıAnkaragücü Galatasaray maçı fotoğraflarıAnkaragücü Galatasaray maçı fotoğraflarıAnkaragücü Galatasaray maçı fotoğraflarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

ANKARAGÜCÜ: 1 - 3 :GALATASARAY

Maç Sonu: Sezonun açılış maçında Ankaragücü'ne konuk olan son şampiyon Galatasaray, 1-0 geriye düştüğü maçı 3-1 kazanmayı başardı.

90+2. dakika: Galatasaray takımından Eren Derdiyok harika bir aşırtma gol atıyor.

89. dakika: Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika ilave edildi.

88. dakika: Ankaragücü'nde Arif Morkaya yerini Sedat Ağçay'a bıraktı.

86. dakika: Ankaragücü çok adamla etkili geldi. Erdem'in havalandırdığı topa ceza alanı içinde uygun durumdaki El Kabir çok kötü bir kafa vuruşu yaptı.

84. dakika: Oyuncu Değişikliği Henry Chukwuemeka Onyekuru Sofiane Feghouli. İki takım adına da mevkiler arası kopukluklar dikkat çekiyor. Özellikle ikinci yarının başından bu yana organize bir atak izleyemedik.

82. dakika: Belhanda uzaklardan kaleyi denedi, top farklı şekilde üstten auta gitti.

81. dakika: Oyuncu Değişikliği Sinan Gümüş Younès Belhanda

80. dakika: Maçta son 10 dakika. Galatasaray'ın üstünlüğü sürerken Ankaragücü de beraberlik için baskı yapmaya devam ediyor.

79. dakika: Oyuncu Değişikliği Youness Mokhtar Olanrewaju Muhammed Kehinde

76. dakika: Galatasaray bu anlarda tüm hatlarıyla savunmaya çekildi, oyun daha çok sarı-kırmızılı ekibin yarı alanında oynanıyor.

75. dakika: Ankaragücü duran toplarla Galatasaray kalesini yoklamaya başladı. 

74. dakika: İki takım da karşılıklı top kayıpları nedeniyle organize ataklar geliştirmekte zorlanıyor. Oyun bu bölümde biraz sıkıştı.

72. dakika: Ankaragücü yedek kulübesinin önünde bir anda yerde kalan Maicon'a İsmail Kartal'dan tepki geldi, ortam bir an için gerildi.

71. dakika: Ankaragücü'nün sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda top doğrudan kaleci Muslera'nın kucağına gitti.

68. dakika: Hava topuna yükseldikten sonra yere ters basan Ryan Donk bir sakatlık yaşıyor, oyun bir kez daha duraklıyor.

67. dakika: Oyuncu Değişikliği Garry Mendes Rodrigues Selçuk İnan Onyekuru'nun pasıyla ceza yayı üzerinde topu alan Eren Derdiyok'un müsait durumda vuruşunda top farklı şekilde üstten auta gitti.

65. dakika: Ankaragücü bu anlarda Galatasaray kalesine yüklenmeye başladı. Birazdan Fatih Terim'den bir değişiklik gelecek.

63. dakika: Youness Mokhtar'ın ceza alanı dışından sert şutunda savunmadan seken top El Kabir'in önüne düştü. El Kabir ceza alanı sağ çaprazından etkili vurdu, top bu kez da az farkla yandan auta gitti.

61. dakika: İkinci yarıda tempo bir hayli düştü. Zeminle birlikte sıcak havanın da bunda etkisi var.

59. dakika: Serdar Aziz'in tedavisi tamamlandı, oyun kaldığı yerden devam ediyor.

57. dakika: Galatasaray'da Serdar Aziz, Erdem'le girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Onun tedavisi nedeniyle oyun bir süredir duraklıyor.

55. dakika: Galatasaray'da Gomis, Feghouli ve Belhanda gibi isimler ısınmaya gönderildi.

54. dakika: Ankaragücü defansından arkaya atılan topla Bifouma bir anda savunma arkasına sarktı ancak tehlikeyi sezen Muslera ceza alanı dışına kadar çıkarak topu uzaklaştırdı.

53. dakika: Sinan Gümüş'e arkadan bir faul yapan Youness Mokhtar sarı kart gördü. Ev sahibi ekipte oyuncular topu ayaklarında tutmakta zorlanıyor.

51. dakika: Osmanlı Stadı'nın zemininde büyük bozukluklar göze çarpıyor. Oyuncular zaman zaman topu sürmekte dahi zorlanıyor.

50. dakika: Galatasaray ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da baskılı başladı.

47. dakika: Sağ kanattan hızla ceza alanına giren Onyekuru'nun içeriye yerden çevirdiği topa kale önünde bomboş durumdaki Sinan Gümüş gelişine dokundu, top kaleci Hopf'un üzerine gitti.  

46. dakika: İkinci yarının ilk düdüğü çaldı... Oyuncu Değişikliği İlhan Parlak Kenan Özer

Devre Arası: İlk yarı sona erdi! Galatasaray, 1-0 geriye düştüğü maçta Ankaragücü'ne karşı soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gidiyor.

45+2. dakika:Galatasaray'da Fernando, İlhan Parlak'a yaptığı kontrolsüz hareket sonrası sarı kart gördü.

45+1. dakika: Galatasaray'da Maicon topsuz alanda yerde kaldı, oyun onun tedavisi nedeniyle duraklıyor.

44. dakika: İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave edildi.

42. dakika: İlk yarının son anlarında karşılıklı top kayıpları artarken tempo da bir hayli düştü.

41. dakika: Ankaragücü'nün kullandığı serbest vuruşta Galatasaray savunması topu uzaklaştırdı, ev sahibi ekip etkili olamadı.

39. dakika: Faty'nin pasında içeri doğru hareketlenmek isteyen İlhan Parlak, Serdar Aziz'in müdahalesiyle yerde kaldı. Ankaragücü hafif sağ çaprazdan, tehlikeli sayılabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı.

38. dakika: Ankaragücü, kalesinde gördüğü ikinci golün ardından biraz olsun toparlanmaya başladı. Ev sahibi ekip bu anlarda rakip sahada daha fazla görünüyor.

37. dakika: Süper Lig'de bu sezon ilk kez uygulanmaya başlanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, ligde ilk kez bir karara müdahalede bulunmuş oldu.

36. dakika: Bifouma'nın pasıyla savunma arkasına sarkan El Kabir, karşı karşıya pozisyonda ağları sarstı. Bir süre duraklayan Hakem Ümit Öztürk, VAR'ın da uyarısıyla ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

33. dakika: Sinan'ın pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topu alan Onyekuru, karşı karşıya pozisyonda sert vurdu top yan ağlarda kaldı.

32. dakika: Rakip ceza alanında topla buluşan Bifouma önünü açıp şut çekmek istedi ancak Galatasaray savunması ona izin vermedi.

30. dakika: GOL Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Mariano ortaladı, ceza alanında boş durumdaki Bakary Kone ters bir kafa vuruşu yaptı ve kendi ağlarını sarstı: 1-2

27. dakika: Ankaragücü uzun süredir kendi yarı alanından çıkmakta zorlanıyor. Galatasaray oyunu tamamen rakip sahaya yıktı.

26. dakika: Ceza sahası ön çizgisinde topu alan Rodrigues'in plase vuruşunda top az farkla üstten auta gitti. 

24. dakika: Galatasaray çok etkili geldi. Rodrigues'ten pası alan Sinan Gümüş altı pasın dışında vuruş açısı aradı, bu sırada savunma araya girmek isterken top kaleye yöneldi. Hopf son anda ayağıyla çıkardı, devamında Maicon'un şutu üstten auta gitti.

23. dakika: Ankaragücü maçın başındaki oyun üstünlüğünü kaybetmiş görünüyor, kontrol tamamen Galatasaray'a geçti.

21. dakika: GOL Galatasaray golü yine duran toptan buldu. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Maicon bu kez arkaya aşırdı, Serdar Aziz'in kafa vuruşunda top köşeden ağlara gitti: 1-1

19. dakika: Mariano ceza alanı dışından sol ayağıyla şansını denedi, Kone'nin kafasından seken top ters taraftan taca çıktı.

18. dakika: Tempo bu dakikalarda bir nebze düşmeye başladı.

16. dakika: Tabelada "16." dakikayı gören Ankaragücü taraftarları Bursaspor lehine tezahüratlar yapıyor.

15. dakika: Onyekuru topu sürmek isterken Yalçın Ayhan topu eliyle kesti ve hakem serbest vuruşla birlikte Yalçın'a da sarı kart verdi.  Galatasaray'ın bu kez hafif sağ çaprazdan kazandığı serbest vuruşta Maicon çok iyi vurdu, dönerek giden top yan ağlarda kaldı.

14. dakika: Galatasaray'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Serdar Aziz kafayı vurdu, top yandan auta çıktı.

13. dakika: Galatasaray özellikle sağ kanattan etkili olmaya çalışıyor. Mariano'nun üst üste ortalarında Ankaragücü savunma topu karşıladı. 

11. dakika: Ev sahibi ekip şimdi tüm hatlarıyla kendi yarı alanına çekildi, Galatasaray çok adamla organize olmaya çalışıyor.

10. dakika: Karşılaşmanın ilk 10 dakikası Ankaragücü'nün üstünlüğüyle geçiliyor. 

9. dakika: Serdar Aziz'le girdiği hava topu mücadelesinde yerde kalan El Kabir ayağa kalkamadı. Oyun kısa bir süreliğine durakladı.

8. dakika: Maça oldukça etkili başlayan Ankaragücü, golden sonra da oyunun kontrolünü elinde tutuyor.

7. dakika: GOL Rakip yarı alanın ortalarında topu alan Moukhtar, nefis bir hareketle döndü ve araya aynı güzellikte bir pas bıraktı. Kaleciyle karşı karşıya kalan El Kabir yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 1-0

5. dakika: Erdem'in yüzünde bir kanama var. Onun tedavisi nedeniyle oyun duraklıyor.

4. dakika: Sezonun ilk sarı kartı Galatasaraylı Garry Rodrigues'e çıktı. Hava topu mücadelesinde Erdem'in yüzüne doğru elini sallayan Rodrigues sarı kart gördü.

3. dakika: Orta alanda nefis bir hareketle topu alan Faty, savunma arkasına sarkan Moukhtar'a doğru derinlemesine bir top gönderdi ancak Moukhtar bu topa yetişemedi.

2. dakika: Galatasaray'ın hafif sol çaprazdan, kaleye uzak bir noktadan kazandığı serbest vuruşta Eren Derdiyok doğrudan kaleyi denedi. Top farklı şekilde üstten auta gitti.

1. dakika: Spor Toto Süper Lig'de 2018-19 Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun ilk düdüğü Ankara'da Osmanlı Stadı'nda Ümit Öztürk tarafından çalındı ve Ankaragücü - Galatasaray maçıyla sezon başladı.

ANKARAGÜCÜ: Hopf, Erdem, Kone, Yalçın, Pinto, Faty, Arif, Bifouma, Mokhtar, İlhan, El Kabir. 

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Donk, Henry, Sinan, Rodrigues, Eren

YEDEKLER: İsmail, Ahmet, Linnes, Celil, Selçuk, Belhanda, Yunus, Muğdat, Feghouli, Gomis

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER