MAÇ ANLATIMLARI

Arap gazeteleri Cezayir'i övdü

Arap gazeteleri, Cezayir'in Almanya'ya maçını uzatmalara götürerek büyük başarı elde ettiği konusunda birleşti.

Arap gazeteleri Cezayir'i övdü
2014 FIFA Dünya Kupası'nda Cezayir'in uzatmalarda 2-1 kaybetmesine rağmen Almanya karşı gösterdiği performans, Arap dünyasında geniş yankı uyandırdı.

Gazeteler, "Çöl Savaşçıları" lakaplı Cezayir Milli Takımı'nın ikinci tur maçında Almanya karşısında maçı uzatmalara götürerek iyi bir performans sergilediğini ve turnuvadan "Arap halkını gururlandırarak" ayrıldığını vurguladı.

Suudi Arabistan'ın Er-Riyad gazetesi, "Almanya Cezayir'i rüyadan uyandırarak, Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükseldi" manşetine yer verirken, Cezayir'in özellikle maçın ikinci yarısında iyi bir performans sergilediğini ve şanssız bir şekilde kaybettiğini belirtti. Haberde, Cezayir'in tarihinde ilk kez turnuvada ikinci tura yükseldiği de hatırlatıldı.

Okaz gazetesi ise "Almanlar, Cezayir'i uzatmalarda zor yendi" başlığını manşetine taşırken, Cezayirli oyuncuların maç boyunca hatasız oynadığını ve sahadan boynu dik ayrıldığını, Cezayir'in Almanya karşısında en iyi performanslarından birisini çıkardığını yazdı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) El-İmarat El-Yevm ise "Cezayir, Almanya maçının ardından Dünya Kupası'ndan şerefle ayrılıyor" başlıklı yazısında, deneyimli Almanya karşısında Cezayir'in çok iyi oynadığına ve önemli pozisyonlar bulduğuna dikkati çekti.

El-İttihad'da da "Almanya Cezayir'i uzatmalarda zor yendi" başlığına yer verirken, uzatmalara kadar kalesinde gol görmeyen Cezayir'in, Almanya için kolay rakip olmadığı ifade edildi.

Mısır'ın El-Cumhuriye gazetesi, "Çöl Savaşçıları tarihi bir maç oynayarak Dünya Kupası'na şerefle veda etti" manşetini kullanırken, Cezayir'in Almanya karşısında verdiği mücadele ile takdiri hak ettiği değerlendirmesinde bulundu.

Katar'ın Eş-Şark gazetesi, "120 dakikalık maratonun ardından Almanya Cezayir'in rüyasına son verdi" ifadesini kullanrken, El-Vatan ise "Kusur etmediniz" başlığını tercih etti.

Tunus'dan "Eş-Şuruk", Cezayirli oyuncuların "kahramanca" mücadele ettiğinin altını çizerken, Ürdün'ün Er-Ray gazetesi ise Cezayir'in kaliteli ve üst düzey bir oyun sergilediğ

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER