DİĞER HABERLER

Arda Turan İspanya'ya götürdüğü Türklerle haber oldu

Milli futbolcu Arda Turan'ın Barcelona'ya gitmesi yalnızca İspanyol futbol kulübünün değil, turizmi de etkiledi.

Arda Turan İspanya'ya götürdüğü Türklerle haber oldu

Protontour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, Barcelona'da top koşturan Arda Turan'ın, Türklerin İspanya'ya olan ilgisini yüzde 30 oranında arttırdığını belirtti.

İSPANYA TATİLLERİ YÜZDE 30 ARTTI

Milli futbolcunun transferi sonrasında Türkiye'den İspanya'ya yapılan tatillerin oranında yüzde 30'luk bir artış yaşandı.

YILLIK 2.5 MİLYON KİŞİ YURT DIŞINA TATİLE GİDİYOR

Konuyla alakalı açıklama yapan Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, Türkiye'den yurt dışına seyahat için gidenlerin sayısının yıllık ortalama 2,5 milyon olduğunu belirterek, Türk turistlerin tatillerinde ortalama bin doların üzerinde para harcadığını söyledi.

Onaran, son dönemde İspanya turlarının çok revaçta olduğunu ifade ederek, İspanya'ya tur satışlarının geçen yıl yüzde 30 arttığını bildirdi.

EN ÖNEMLİ FAKTÖR ARDA

Yurt dışı turlarda ortalama yüzde 15'lik artış yaşanırken, İspanya'ya turların bu artışın üzerinde bir ivme kaydettiğini belirten Onaran, bu artışta futbolun, özellikle Arda Turan'ın önemli etkisi olduğunu vurguladı.

Ali Onaran, "Bu, bilinç altında insanlara yer ediyor. İspanya'ya yaptığımız her turda Barcelona stadı (Camp Nou) gezilmek isteniyor. Biz öyle bir tematik tur satmadığımız halde futbol öne çıkıyor." şeklinde konuştu.

İtalyan devinden Arda Turan'a yeşil ışık

200 EURO'YA GİDİLEBİLİYOR

Arda Turan'dan sonra İspanya'ya tur satışlarının yüzde 30 arttığını belirten Onaran, İspanya'ya gezilerin ortalama 399 Euro'dan başladığını, erken alınması durumunda İspanya turlarının 199 Euro'ya kadar düştüğünü, söz konusu paket turlara uçak bileti, hava limanı vergisi, otel, rehberlik ve transfer gibi her şeyin dahil olabildiğini bildirdi.

Onaran, İspanya'ya bir haftalık tur fiyatının ise 500-800 Euro arasında değiştiğini ifade ederek, "Yılda ortalama 70-80 bin kişi paket turlarla İspanya'ya gidiyor. Gidip de Barcelona'nın stadyumu Camp Nou'yu görmeyen yok." dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER