FUTBOL

Arda Turan krizinin ardından TFF'de ilk istifa

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Aşçıoğlu, Başkan Yıldırım Demirören'i istifaya çağırarak görevini bıraktığını duyurdu.

Arda Turan krizinin ardından TFF'de ilk istifa

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Aşçıoğlu istifa dilekçesini yönetime sundu.

İstifa dilelçesinde ağır ifadeler kullanan Aşçıoğlu, "Türk Futbolunu başarıya götürmek , tesisleşmede çağ atlatmak , başarılı yeni nesiller yaratmak için çıktığımız yolda mevcut Başkan'ın bu hedeflere gitmek yerine Türk Futbolunu geri götürdüğü, manevi anlamda küçülttüğünü üzülerek seyrediyorum" dedi.

İşte Yaşar Açıoğlu'nun istifa dilekçesi:

Aşağıda gerekçelerini ayrıntılı olarak belirtmiş olduğum dilekçemle, TFF Yönetim Kurulu üyeliğinden ve bütün görevlerimden istifa ettiğimi Kamuoyuna Saygılarımla duyururum. T.F.F Genel Kurul üyelerinin teveccühüyle T.F.F Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek görevime Türk Futboluna hizmet etmek arzusu ve azmi ile başladım.

"GÖREVİMİ YAPAMADIM, ENGELLENDİM"

Tesislerden sorumlu Yönetim kurulu üyesi olmam sebebiyle inşaat sektöründe ki birikimimi spor camiasına aktarma ve tesisleşmede devrim yaratma kirlerimi T.F.F. başkanına aktardığımda görev aşkımı kıran bir tavırla karşılandım. Yönetim Kurulu içerisinde sorumlu olduğum görevimi yapamadım, yaptırılmadım, engellendim.

TFF'den Arda Turan açıklaması

"HERKESTEN İSTİFA DİLEKÇELERİNİ TOPLAYARAK TALİMATLARA AYKIRI KARARLAR ÇIKARDI"

Türkiye'yi tesisler noktasında bir yere taşımak arzusunu ilettiğimde anlaşılmaz bir şekilde önümü kesen , görevimi yapmam hususunda bana engeller çıkartan mevcut Başkan T.F.F içinde gördüğüm aksaklıkları ve yanlışları dile getirdiğimde , tarihinde görülmemiş hukuki mesnedi olmayan, T.F.F nin manevi şahsiyetini küçültecek gerekçelerle beni yargılama yetkisi olmayan Disiplin kuruluna sevk etmiştir. Kurullara kendi maaşlı hukukçularını yerleştiren Başkan , kurullarda ki bütün hukukçu üyelerden istifa dilekçelerini toplayarak istifa tehdidiyle talimatlara aykırı , adaletten yoksun yanlı kararlar çıkmasını sağlamıştır.

"MİLLİ TAKIMIMIZIN ADI BAŞARILARLA DEĞİL SKANDALLARLA ANILMAKTADIR"

Elindeki disiplin sopasıyla yönetimsel anlamda kendisine itiraz eden herkese kurullar aracılığıyla verdirdiği ağır ve hukuksuz cezalarla susturmaya çalışan Başkan'ın sergilediği zayet ve eyyamcı tavırları yüzünden Türk futbolunun geldiği nokta ortadadır. Bugün gazetelerde güzide Milli Takımımızın adı başarılarla değil skandallarla anılmaktadır.

"TÜRK FUTBOLU UÇURUMA SÜRÜKLENİYOR"

Türk Futbolunu başarıya götürmek , tesisleşmede çağ atlatmak , başarılı yeni nesiller yaratmak için çıktığımız yolda mevcut Başkan'ın bu hedeflere gitmek yerine Türk Futbolunu geri götürdüğü , manevi anlamda küçülttüğünü üzülerek seyrediyorum. Benci yönetim anlayışıyla 3 kişi ile Federasyonu yönetmeye çalışan , ortak akıllla hareket etmeyen, hak ve adaletle işi olmayan, eyyamcı bir anlayışla hareket eden bu Başkan ve işbirlikçileri bu ortamda Türk Futbolu uçuruma doğru sürüklemektedir. Bu kadar öngörüsüzlüğün , yönetim zayetinin olduğu bir ortamda seçilmiş olduğum kurulda hizmet etme imkanımın sırf gördüğüm aksilikleri dile getirmem sebebiyle ortadan kaldırıldığı T.F.F'nin içindeki tüm görevlerimden ve Yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğimi bildiririm.

TFF Yönetim Kurulu ve diğer kurullarda ki üyelerinde bu Başkanla beraber hizmet vermenin Türk Futbolunu bir yere götürmeyeceğini görmelerinin vakti gelmiştir. Artık çıkar ve menfaatler bir kenara bırakılarak demokratik bir tepki olan istifa kurumunun işletilmesi gerektiği bilinciyle bu arkadaşlarımızda ellerini taşın altına sokmalıdır.

"İSTİFA BEKLİYORUZ"

Sayın Başkan , bazen öyle bir an gelir ki bir kurum için yapılacak en güzel hizmet istifa olur. Ben ve futbol camiasının bir çok paydaşı sizden bu hizmeti bekliyoruz.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER