DÜNYADAN FUTBOL

Arda Turan Tiki Taka oyun sistemini öğrenecek

Barcelona’nın transfer yasağı gereği ocak ayına kadar forma giyemeyecek olan Arda, yeni teknik direktörünün planı doğrultusunda yeni yıla kadar Bordo-Mavililer’in sistemini öğrenecek.

Arda Turan Tiki Taka oyun sistemini öğrenecek

Barcelona'ya transfer olan Arda'nın, yeni takımının transfer yasağı yüzünden ocak ayına kadar forma giyemeyecek olması nedeniyle kiralanacağı öne sürülmüştü. Ancak Katalan ekibinin çalıştırıcısı Enrique'nin buna onay vermeyeceği ve Arda'nın o zamana kadar 'Tiki-Taka' oyun sistemini benimsemesini istediği öğrenildi.

İspanyol basınındaki haberlere göre teknik heyet, Arda’yı kiralamaya sıcak bakmıyor. Bu durumda Türk futbolcunun ünlü takımın sistemini öğrenmekte gecikeceği ifade ediliyor. Bu nedenle Enrique, Arda’nın antrenmanlarda sıkı çalışarak Barcelona’nın dünyaca ünlü oyun taktiği ‘tiki taka’yı bir an önce öğrenmesi gerektiğini vurguladı. Luis Enrique’nin Arda’ya, “Sana ocak ayında çok ihtiyacımız olacak. Çünkü o andan itibaren 3 kupada da kritik maçlara çıkacağız. O zamana kadar her şeyi öğrenmiş olarak karşıma çıkmanı istiyorum” dediği öğrenildi. Bilindiği üzere; Suarez’de imza attıktan sonra uzun bir süre maçlara çıkamamış, Uruguaylı oyuncuya da aynı yöntem uygulanmıştı.

Forma numarası 6!

Herkes Arda’nın yeni kulübünde giyeceği formanını numarasını merak ederken, milli futbolcunun, büyük olasılıkla Xavi’den boşalan 6 numarayı giyeceği söyleniyor.

‘İdolüm İniesta’

Türk futbol tarihinin en pahalı oyuncusu olmayı başaran Arda Turan, yeni takımı Barcelona’nın resmi internet sitesine konuştu. Arda, Katalan ekibinin küçüklüğünden beri hayali olduğunu söyleyerek, “Hayallerimi gerçekleştirmek ve hedeflerime ulaşmak konusunda kısmetliyim. Şu andan itibaren, tek hedefim önümüzdeki her kupayı kazanmak. Neden 6 kupa olmasın?” açıklamasını yaptı. Başarılı futbolcu, ayrıca idolünü de açıkladı. Arda, “Her zaman idolüm Maradona’ydı. Güncel oyunculardan söyleyeceksek kesinlikle Iniesta” ifadelerini kullandı.

Kilit isim Bartomeu

Barcelona’da yapılacak 18 Temmuz’daki seçimde de adaylığını koyacak olan Katalan ekibinin mevcut başkanı Bartomeu, ısrarlı çabalarının ardından İdari Kurul’daki gücünü kullandı ve Arda’yı takıma kazandırdı.

Barcelona’nın Başkanı Josep Maria Bartomeu, Arda Turan transferinde en büyük pay sahipleri arasında ilk sırada yer aldı. 18 Temmuz’daki seçimde de yine başkanlığa adaylığını koyacak Bartomeu, teknik direktör Luis Enrique’nin, Arda’yı ısrarla kadrosunda görmek istediğini belirtmişti. Ancak son kararı verecek olan seçime kadar yönetimle ilgili sorumlulukları üstlenen İdari Kurul olacaktı. 9 kişiden oluşan kuruldan 6 kişi bu transfer için ‘Evet’ yönünde oy kullanırken, 3 kişi ise çekimser kaldı. Bunun sonucunda da Arda’nın transferi, kurulun başkanı olan Ramon Adell tarafından resmen açıklanmış oldu.

Arsenal Barcelona maçı Cüneyt Çakır Messi'ye acımıyor

‘Büyük bir haber’

Bartomeu’nun da, başkanlık gücünü kullanarak, milli yıldızın gelişini hızlandırdığı ortaya çıktı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan Bartemou, “Arda transferi Barcelona Camiası için büyük bir haber. Luis Enrique’nin projesine destek olmalıyız” diye yazdı.

Luis Fernando Rojo: Seçim kazandırır

Marca Gazetesi Barcelona muhabiri Luis Fernando Rojo, Arda Turan transferini yorumladı: Başkanlık için Johan Laporta ile kapışması beklenen Bartomeu’ya, seçime 10 gün kala Arda transferinin büyük bir güç katacağını düşünüyorum.

İspanya’da biz Barcelona’yı takip eden gazeteciler ve bu takımın taraftarları, Arda Turan’ın çok iyi bir oyuncu olduğunu çok iyi biliyoruz. Barcelona camiasının büyük çoğunluğu da transferin iyi bir seçim olduğu görüşünde. Aslında bu transfer çok önceden bitebilirdi. Ancak bazı başkan adayları sebebiyle seçim beklenmek zorunda kaldı. Şu anki başkan Bartomeu’nun ısrarlı çabaları sonucunda teknik direktör Luis Enrique, istediği oyuncuya kavuştu. Birçok kişi Arda’nın, Barcelona’ya gittiğini öğrenince şaşırdı. Çünkü buradaki beklenti, Barça’ya, Atletico Madrid’den gidecek oyuncunun Arda değil, Koke olduğuydu. Bu yüzden sürpriz oldu diyebiliriz. Bartomeu’nun, ‘Bir oyuncuyla anlaştım’ dediği kişi meğer Arda’ymış. Başkanlık için Johan Laporta ile kapışması beklenen Bartomeu’ya, seçime 10 gün kala Arda transferinin büyük bir güç katacağını düşünüyorum. Türk yıldız, ona seçimi kazandırabilecek önemli bir koz olarak gösteriliyor.

Atletico’ya döneceğini sanmıyorum

Sözleşmesindeki, ‘Eğer yeni başkan onu istemezse, 20 Temmuz’a kadar Atletico’ya geri satılır’ maddesinin asla hayata geçeceğini sanmıyorum. Böyle bir şey olursa kulüp karışır, olaylar Enrique’nin istifasına kadar gider! İspanyol teknik adamın, yeni sezon için top başı yapmadan önce bu hafta bir basın toplantısı düzenlemesi ve Arda ile ilgili düşüncelerini açıklaması bekleniyor. Gelelim Arda’nın, takım içinde üstleneceği role. Öncelikle Türk yıldızın Ocak 2016’ya kadar oynamayacak olması, takıma transfer yasağının kalkar kalkmaz direkt girme ihtimalini düşürüyor. Ancak yaşı 32 olan İniesta ile rotasyona gireceği ve zaman zaman da Rakitic’in rolünü üstlenebileceği ihtimali yüksek. Bazen de Messi, Suarez ve Neymar hücum üçlüsünün alternatifi olabilir. Ancak asıl pozisyon olarak, gelecek sezon İniesta’nın yerini alacağını tahmin ediyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER