SÜPER LİG

Arda Turan transferi genç futbolculara yaradı

Arda Turan'ın Barcelona'ya transfer olmasının ardından yurt dışından bir çok menajer ve scout ekibi Türkiye'ye gelmeye başladı.

Arda Turan transferi genç futbolculara yaradı

Milli futbolcu Arda Turan'ın Katalan Ekibi Barcelona'ya transferinin ardından bir çok yabancı menajer Tükiye'ye gelemeye başladı. İstanbul'a gelen menajer Amir Soltani ise Arda Turan'ın Barcelona'ya transferinin ardından ilginin daha çok Türkiye'ye döndüğü bir gerçek olduğunu söyledi. 

Türkiye'deki yabancı kuralının kalkması ve milli futbolcu Arda Turan'ın Barcelona'ya transfer olmasının ardından yurt dışından bir çok menajer ve scout ekibi Türkiye'ye gelmeye başladı. Türkiye'ye gelen Amir Soltrani, Türk menejer Tolgahan Tuğlu bir araya gelerek hem ülke futbolu hem de futbolcular hakkında bilgi aldı.

"TÜRKİYE MİLLİ TAKIMLAR DÜZEYİNDE ÜST DÜZEY OYNUYOR"
Türk futbolunun gelişimde olan bir ülke olduğunu belirten Soltani, "Özellikle bu yabancı kuralının ardından ülkeye iyi futbolcuların gelmesinden dolayı Türk futbolcuların da onlarla antrenman yaparak kendilerini geliştireceklerini düşünüyorum. Milli takımlar düzeyinde de Hollanda maçında izlediğimiz kadarıyla üst düzey bir futbol oynuyor. Türk futbolunun geleceği de parlak" dedi. 



"TÜRKİYE'DE BİR ÇOK GENÇ YETENEK OYUNCU BULACAĞIZ"
Türkiye'ye geliş amaçlarının genç futbolcuları izlemek olduğunu vurgulayan Soltani, "Buradaki genç ve yetenekleri bulmak onları Avrupa futbolu için Avrupa'da oynamaya hazırlamak. Transferleri için hazırlıklar yapmak. Türkiye'de bir çok genç yetenek oyuncu bulacağız" diye konuştu. 
Transfer hazırlıklarına devam ettiklerini ve isim vermenin yanlış olacağını vurgulayan İranlı menajer, "Yüzde yüz kesinleşmediği için isim vermek yanlış olur. Hem futbolcu açısından hem de takım açısından zarar verir. Aklımızda kulüpler ve oyuncular var" şeklinde konuştu.

"YABANCI KURALININ ARDINDAN BİZİM ÇALIŞMALARIMIZ YOĞUNLAŞTI"
Türkiye'de alınan yabancı futbolcuların ardından çalışmalarının yoğunlaştığını vurgulayan Soltani, "Henüz yeni ilk transfer dönemimizi geçirdik. Herhangi bir oyuncunun Türkiye'ye gelmemesi söz konusu değil. Hiç bir yabancı futbolcunun Türkiye'nin futbolunun kalitesinin daha aşağıda olduğu düşüncesi yok" diye konuştu.

Türkiye'ye gelen yabancı menajerlerinin sadece Arda Turan'a bağlamamak olduğunu belirten Soltani, Arda Turan'ın Barcelona'ya transferinin ardından ilginin daha çok Türkiye'ye döndüğü bir gerçek olduğunu söyledi.

Yorumlar
TREND HABERLER