GALATASARAY

Arda Turan'a Galatasaray'a geri döndü mü?

Arda Turan'ın Galatasaray'a döndüğü haberi taraftarları heyecanlandırırken şok gelişmeler yaşanıyor.

Arda Turan'a Galatasaray'a geri döndü mü?

"Arda Turan Galatasaray'a transfer oldu" iddialarının ardından yıldız futbolcunun menajeri Ahmet Bulut, konuştu. Bulut, "Haberler gerçek dışıdır" açıklamasını yaptı. Öte yandan sponsor firma, Arda Turan'ın geri dönmesi konusunda destek vereceklerini açıkladı.

İşte Ahmet Bulut'un sözleri:

"Şaşırdım. Bütün medyada dolaşıyor, 'Arda Turan, 1 seneliğine Galatasaray'a kiralandı' diye. Bu tamamen gerçek dışı. Benim Barcelona'yla bir görüşmem olmadı. Barcelona'dan bana bugüne kadar 'Arda'ya takım bak' gibi bir talep de gelmedi. Bu haber, tamamen yanlış bir haberdir."

Arda Turan

Son günlerde Barcelona’dan ayrılması gündemde olan Arda Turan için Galatasaray’ın sponsoru ‘Nef’ devreye girdi. Aynı zamanda Barcelona’nın da sponsorları arasında yer alan Nef’in Arda Turan’ın yıllık 5 milyon Euro ücretinin 2 milyon Euro’sunu ödeyeceği, bunun karşılığında da şirketin reklam yüzü olmasının planlandığı iddia ediliyor.  

SPONSOR DEVREYE GİRDİ

Transfer iddialarının ekonomik boyutunda ise gelişmeler şöyle:

Dünya devi Barcelona’dan ayrılması gündemde olan Milli yıldız Arda Turan için Galatasaray’ın ana sponsoru Nef devreye girdi. Anlaşmanın detayları henüz belli olmasa da İspanyol devinden yılda 7 milyon Euro kazanan Arda Turan’ın Galatasaray’a transferi gerçekleşirse ücretinin önemli bir bölümünü sponsor şirketin karşılaması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak şirket yetkililerinin Barcelona’da Arda Turan ile görüştüğü ve transferin önümüzdeki günlerde açıklanabileceği belirtildi.

Mehmet Demirkol’dan Arda Turan iddiası

3 MİLYONU KULÜPTEN

Barcelona’dan yılda 7 milyon Euro kazanan Arda’nın Galatasaray’a transfer olması halinde, yıllık ücretinin 5 milyon Euro’ya ineceği öğrenildi. Ancak bu ücret sarı-kırmızılı takımın bütçesini aşıyor. Burada da hem Galatasaray hem de Barcelona’nın sponsoru olan gayrimenkul devi Nef devreye girecek. İki kulübün bonservis konusunda anlaşması halinde geriye sadece Turan’ın yıllık ücreti kalacak. Galatasaray’ın yıllık 3 milyon Euro’yu gözden çıkardığı belirtilirken, geri kalan 2 milyon Euro’nun ise sponsor şirket aracılığıyla ödenmesi gündemde.

HEDEFİ YURTDIŞI

Hürriyet'in haberine göre; Nef bu anlama kapsamında Arda Turan’ı reklam yüzü yapacak. Turan, TV reklamları başta olmak üzere birçok özel projede kullanılacak. Şirketin yeni projelerini tanıtması beklenen Turan’a aynı zamanda bir de daire verilecek. Timur Holding markası olan Nef, 2010 yılından beri ofis ve konut alanında önemli projelere imza atıyor. Dünyaca ünlü mimarlık şirketleriyle de çalışan Nef, Avrupa’da da farklı çalışmalara imza atıyor. Nef’in önümüzdeki dönemde büyüme stratejileri arasında yurtdışı bulunuyor.

KULÜP PARA KAZANMAYACAK

ARDA Turan, Galatasaray’ın sponsorları için de kamera karşısına geçebilecek. Ancak Arda Turan sözleşmesindeki maddelere göre aynı sektörde faaliyet gösteren markalarla anlaşma yapamayacak. Bu sadece takım halinde kullanılacak reklamlarda geçerli olacak. Turan, sosyal medya hesaplarından da farklı bir markanın tanıtımı yapamayacak.

NEF'TEN AHMET BULUT'UN SÖZLERİ SONRASI AÇIKLAMA 

Ahmet Bulut'un açıklamaları sonrası Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur'dan şu açıklama geldi:

"Ana sponsor olarak Galatasaray'a bugüne kadar kesintisiz destek verdik. Bundan sonra da Nef olarak spora desteğimiz devam edecek. Arda Turan'ın sarı kırmızılı ekibe yeniden kazandırılması ve Türk futboluna geri dönüşü her Türk sporseverine olduğu gibi bizlere de gurur verir. Bu konuda bir katkımız olursa bundan şeref duyarız.

Cenk Ergün'den Asamoah ve Arda müjdesi

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER