DİĞER HABERLER

Arda Turan'dan Çanakkale paylaşımı

Barcelona forması giyen milli futbolcu Arda Turan, Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünde sosyal medya hesabından anlamlı bir mesaj yayınladı.

Arda Turan'dan Çanakkale paylaşımı

Milli futbolcu Arda Turan, Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünde anlamlı bir paylaşım yaptı. Necmettin Halil Oğan'ın Çanakkale Savaşları'ndaki savunmasını anan "Bir Yolcuya" şiirinin ilk kıtasını paylaştı ve şu notu düştü;

"18 Mart...Bu toprakların, düşman postalları altında ezilemeyeceğinin tarihe silinmez harflerle yazıldığı gün. Yaşlısı, genci, kadını, erkeği, bu topraklarda nefes alan herkesin tek bir amaç etrafında birleştiği, kanını seve seve toprağa döktüğü o şanlı gün. Çanakkale Zaferi'ni mümkün kılan ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşı'mızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını, bir kap çorbasını arkadaşıyla paylaşan Mehmetlerimizi, cepheye eliyle ördüğü çorapları taşıyan nenelerimizi, elinde ne varsa ordusuna veren dedelerimizi, yetim kalmış çocuklarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun."

Nusret'ten Arda ve Ronaldo'ya gönderme


Necmettin Halil Oğan'ın 'Bir Yolcuya' şiirinin ilk kıtası şöyle;
Dur yolcu!
Bilmeden gelip bastığın bu toprak,
Bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER