YAZARLAR

Arda'ya tepki demokratik bir haktır!

Arda Turan ve diğer oyuncularımıza yapılan eleştiriler demokratik bir haktır. İlk maçtaki kötü futbolu için kendisi özür dilemişti ve yine beklenti yaratmıştı, Kötüydü tepki aldı eminim iyi olsa alkış alırdı. Bu kadar basit!!

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

1.Forvetsiz 4-6-0 sistemiyle oynayan Almanya bile tek bir '10' numarayı anca tolere edebiliyorken, kaldı ki Mesut pres yapmayan,topun peşinden koşmayan bir oyuncu değil. Biz 3 tane 10 numara + pres yapmayan bir forvet ile oynuyoruz. Bu çok büyük bir lüx!

2.Euro 2008'de yarı final maçında MECBURİYETTEN defansın göbeğinde oynattığımız Mehmet Topal, Euro 2016'da bu kez tercih sebebi olarak defansın göbeğinde oynuyor. Diğer stoperimizde sol bek Hakan Balta. Yani geçen koca 8 yılda bir stoper çıkaramadık!

3.Haklı olarak defalarca yazıldı çizildi; Kendi takımında düzenli oynamayıp A Milli takımda ilk 11'de oynayan oyuncular bizim maç içinde bir ritim bulmamızı engelliyor. İspanya bile saha içinde bizden fazla koşuyorsa,bizim İspanya'yı mağlup etmemiz futbolun doğasına aykırı bir durumdur.

4.Kendi takımında 27 maçta forma giyip sadece 1 asistlik katkı yapan Ozan'dan beklentiler tam olarak nedirki iki maçta toplam 180dk forma giymiştir. Perreira bile Ozan'ı kenara aldığı maçlar sonrası farklı kazanıp lig yarışına tutunmuşken, Fatih hoca 3 maçlık periyotta neyi hedeflemektedir acaba?

5.İkinci maçlar sonucunda 17 farklı oyuncu kullanarak, bu alanda şimdilik rekor sahibiyiz. Bu uzun soluklu liglerde bile istikrarsızlık getirirken, bukadar kısa mesafeli bir turnuvada başarı gelmesi tamamen tesadüf olurdu.

6.Arda Turan ve diğer oyuncularımıza yapılan eleştiriler (hakaret olmadığı sürece) demokratik bir haktır. Arda kaptandır ve beklentiler yüksektir. İlk maçtaki kötü futbolu için kendisi özür dilemişti ve yine beklenti yaratmıştı, ve yine kendisi beklentilere karşılık veremedi. Kötüydü tepki aldı eminim iyi olsa alkış alırdı. Bu kadar basit!! Kaldı ki Arda'ya gösterilen bu hassasiyet neden zamanında Volkan'a gösterilmedi anlamak zor..

Bu turnuvada şimdiye kadarki en kötü skoru alarak sahip olduğumuz bu kötü şöhret ve psikoloji ile Çek'ler karşısında işimiz gerçekten çok zor ama çıkmamış candan ümit kesilmez. Fatih Terim'in maç sonu 'pes etmeyeceğim' iddiası umarım karşılığını bulur ve Euro 2016'ya katılırken yaşadığımız gibi bir mucize daha gerçekleşir!!

Yorumlar
TREND HABERLER