MAÇ ANLATIMLARI

Arjantin Dünya Kupası'nda finale yükselmenin sevincini yaşıyor

2014 Dünya Kupası yarı finalinde Hollanda'yı penaltılarda mağlup eden Arjantin'de futbolcular, finale yükselmenin sevincini yaşıyor.

Arjantin Dünya Kupası'nda finale yükselmenin sevincini yaşıyor
Arjantin'in takım savunmasında kusursuza yakın bir performans sergileyen Javier Mascherano, kurtardığı iki penaltı ile başarıda önemli rol oynayan kaleci Sergio Romero ve "Tangocular"a turu getiren son penaltıyı gole çeviren Maxi Rodriguez, takımın başarısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mascherano, FIFA'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, takımda herkesin üzerine düşen görevi yaptığını belirterek, "Bu takım sahada yüreğiyle oynadı. Tabii ki finalde kazanmak için bundan daha fazlasına ihtiyacımız var. Gol bulamadık bu doğru ama iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Sergio Romero penaltılar sırasında üzerine düşen görevi yaptı. Keyfini çıkarmalıyız ama önümüzde hayatımızın en önemli maçı var. Bizden beklentilerin ve sorumluluğumuzun farkındayız" ifadelerini kullandı.

Penaltı atışlarının kahramanı kaleci Romero da finale çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Hakkımda güzel şeyler söyleyen herkese teşekkür ederim. Eleştirilerin hiçbir zaman beni hayal kırıklığına uğratmasına izin vermedim ve hep daha sıkı çalıştım" değerlendirmesinde bulundu.

Her an sahaya çıkıp takıma katkı sağlamak için hazır bulunduğunu ifade eden Maxi Rodriguez ise Almanya'nın kendi tarzına sahip bir takım olduğunu kaydederek, Hollanda karşısında harika bir taktik oyun sergilediklerini ve finalde de kendi oyunlarını oynamaları gerektiğini vurguladı.

PORTAKALLAR GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR
Hollanda tarafında mağlubiyetin yaşattığı hayal kırıklığına rağmen sergilenen performanstan duyulan memnuniyet hakim.

Milli takım teknik direktörü Louis van Gaal'in yardımcılığını üstlenen Patrick Kluivert, turnuvada sergiledikleri performansla gurur duyduklarını ifade ederek, "Penaltılarda kaybetmek her zaman acı verici olmuştur. Ancak tek söyleyebileceğim, harika bir iş çıkardık. İyi bir jenerasyona sahibiz. Hollanda'nın bu oyuncularla gelecekte daha başarılı olacağına inanıyorum. Önemli olan genç oyuncular yetiştirmeye devam etmek ve üst seviyedeki bu mücadelemizi sürdürmek" şeklinde konuştu.

"Portakallar"ın başarılı savunma oyuncusu Bruno Martins Indi ise başarılı bir turnuva geçirdiklerinin altını çizerek, "Dünya Kupası'ndaki performansımızla gurur duyuyorum. Böylesine büyük bir turnuvada yeteneğimizi ispatladığımızı düşünüyorum. Doğal olarak böyle bir mağlubiyetin ardından acı çekiyoruz. Ancak yine de harika maçlar çıkardık. Genç ve tecrübeli oyuncuların karışımından oluşan bu takımdan başarılı bir karışım ortaya çıktı" şeklinde görüş belirtti.

Deneme

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER