MAÇ ANLATIMLARI

Arjantin ile Hollanda karşı karşıya gelecek

Dünya Kupası'nda diğer finalisti belirleyecek mücadelede Arjantin ile Hollanda karşı karşıya geldi

Arjantin ile Hollanda karşı karşıya gelecek
2014 Dünya Kupası Yarı Final karşılaşmasında Hollanda ile karşılaşan Arjantin, penaltılara giden mücadeleyi kazanarak adını finale yazdırmayı başardı.

ARJANTİN HOLLANDA MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

POZİSYON YOK, GOL YOK!
Yarı finalde Almanya karşısında oyuna daha baskın başlayan Arjantin, kanat atakları ile rakip yarı alanda gol aradı. Messi ve Enzo Perez'in hareketli futbolu sayesinde gol pozisyonları yaratmayaçalışan Arjantin, ilk yarı boyunca aradığı boşluğu bulamadı. Duran toplardan da gol çıkaramayan Arjantin'de Mascherano ilk yarıda kısa süreli bir sakatlık geçirdi ancak tedavisinin ardından oyuna devam edebildi.

HOLLANDA HÜCUMDA KAYIP!
Arjantin karşısında ilk yarıda silik bir görüntü sergileyen Hollanda, rakip yarı alanda çoğalmaktagüçlük çekti. Adam eksiltme konusunda sorun yaşayan Hollanda'nın hücum oyuncuları yan pas yaparak Arjantin savunmasında açık aradı. Katı Arjantin savunmasına karşın ilk yarıda önemli pozisyona giremeyen Hollanda'da Sneijder etkisiz bir görüntü sergiledi.

Deneme

DÜNYA KUPASI'NDA 5. RANDEVU
Hollanda ile Arjantin, Dünya Kupası arenasında 5. randevularına çıktı. İki takımın Dünya Kupası'nda oynadığı 4 maçın 2'sini Hollanda kazanırken, 1 maç berabere bitmişti. 1978 finalinde ise rakibini yenen Arjantin kupaya uzanmıştı. Turnuvada ilk olarak Almanya'da gerçekleşen 1974 FIFA Dünya Kupası ikinci turunda kozlarını paylaşan iki takımın mücadelesinden galip ayrılan taraf, 4-0'lık skorla Hollanda olmuştu. Deneme Tarafların ikinci karşılaşması, bir Dünya Kupası finaliydi. Rakibini Dünya Kupası'nda sadece bir kez mağlup edebilen Arjantin, bu galibiyeti ev sahipliği yaptığı 1978 FIFA Dünya Kupası'nın finalinde elde etti. "Tangocular", Hollanda'yı uzatmalar sonucunda 3-1 yenerek kupaya uzanmayı başardı. Fransa 1998 çeyrek finalinde Hollanda rakibini 2-1'lik skorla elerken, Almanya 2006'daki grup karşılaşması 0-0 berabere sonuçlanmıştı.



Di Stefano unutulmadı
Bu arada 88 yaşında hayatını kaybeden Arjantin asıllı İspanyol eski futbolcu Alfredo Di Stefano için maç öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ayrıca, Arjantin Milli Takımı oyuncuları Di Stefano'yu anmak için sahaya siyah pazubantla çıktı.

Hollanda: 0 - Arjantin: 0 (Penaltılarla 2-4)
Stat: Sao Paulo Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun (Türkiye)

Hollanda: Jasper Cillessen, Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Dirk Kuyt, Nigel de Jong, Georginio Wijnaldum, Daley Blind, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie

Arjantin: Sergio Romero, Pablo Zabaleta, Ezequiel Garay, Martin Demichelis, Marcos Rojo, Lucas Biglia, Javier Mascherano, Enzo Perez, Ezequiel Lavezzi, Lionel Messi, Gonzalo Higuain Sarı kart: Dk. 45 Bruno Martins Indi (Hollanda) 
 
DÜNYA KUPASI 
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER