MAÇ ANLATIMLARI

Arjantin'in final yolculuğu

Dünya Kupası macerasını, Almanya ile oynayacağı final karşılaşmasıyla noktalayacak. İşte Arjantin'in final yolculuğu...

Arjantin'in final yolculuğu
Arjantin, Bosna Hersek maçıyla başladığı Dünya Kupası macerasını, Almanya ile oynayacağı final karşılaşmasıyla noktalayacak. Tangocular finale kadar ilerlerken, eleme maçlarında kalesinde gol görmedi.

Arjantin'in 28 yıllık Dünya Kupası özlemine son vermek amacıyla çıktığı yolculuk, Bosna Hersek maçıyla başladı. Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılan Bosna, favori olarak gösterilen Arjantin karşısında ürkekti.

Barcelona'daki performansını milli takıma yansıtamamakla eleştirilen Lionel Messi bu ürkekliği çok iyi değerlendirdi. 2. yarının ortalarında harika bir gol atan Messi, dünya kupalarındaki 8 yıllık gol hasretine son verdi. Karşılaşma 2-1 Arjantin'in üstünlüğü ile son bulurken, Boşnak Kolisinac, kendi kalesine en hızlı gol atan oyuncu olarak turnuva tarihine geçti.

Arjantin'in 2. rakibi İran'dı. Tangocular'ı kağıt üzerinde kolay bir maç bekliyordu. Ama bu Dünya Kupası'nda sık sık görüldüğü gibi herşey kağıt üzerinde kaldı. Maç boyunca çok disiplinli bir savunma yapan; 2. yarıda önemli fırsatlar yakalayan İran, uzatma dakikalarında Messi'ye teslim oldu. Kupanın en güzel gollerinden birini atan yıldız oyuncu, ülkesine 1-0'lık galibiyete taşıdı.

Bosna Hersek ve İran galibiyetleri ile gruptan çıkmayı garantileyen Arjantin, son grup maçında Nijerya'yı 3-2 ile geçti. Maçın yıldızı yine Lionel Messi'ydi. Yıldız oyuncu biri frikikten olmak üzere 2 kez fileleri havalandırdı ve toplam gol sayısını 4'e çıkardı.

Tangocular, 2. turda İsviçre ile karşı karşıya geldi. İsviçre Teknik Direktörü Ottmar Hitzfeld, Messi'yi durdurmak için olağanüstü önlemler almıştı. Herşey İsviçre'nin istediği gibi gidiyordu. Ta ki 118. dakikaya dek. Maç boyunca kendisine boş alan bulamayan Messi, herkes penaltılara geçilmesini beklerken, orta sahada bir anda boş kaldı. Topu sürdü ve Angel di Maria'nın, ülkesine turu getiren golünün asistini yaptı. Son saniyede İsviçre maçı penaltılara götürme fırsatı yakaladı, ancak şans Arjantin'in yanındaydı.

Çeyrek finalde Tangocular'ın karşısında, birçoklarının gizli favori olarak gösterdiği Belçika vardı. 8. dakikada Higuain'in turnuvada attığı ilk golle öne geçen Arjantin, maçın sonuna kadar üstünlüğünü korudu. Karşılaşmanın yıldızları, orta sahada büyük bir mücadele vererek, Belçika'nın birçok atağını başlamadan bitiren Mascherano ve Biglia'ydı.

Yarı finalde Tangocular'ın karşısına bu kez Hollanda çıktı. Hem Arjantin Teknik Direktörü Sabella hem de Hollanda Teknik Direktörü Van Gaal, yıldız oyuncular Messi ve Robben'e karşı olağanüstü savunma önlemleri almıştı. Durum böyle olunca, kupanın belki de en kısır maçı ortaya çıktı. Arjantin - Hollanda maçı, golsüz sona eren ilk yarı final maçı olarak Dünya Kupası tarihine geçti. Penaltı vuruşlarında Romero kalesinde devleşince, Arjantin 24 yıl aradan sonra bir kez daha finalde mücadele etmeye hak kazandı. 
 
DÜNYA KUPASI 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER