DÜNYADAN FUTBOL

Arsenal sezonu kupayla açtı

İngiltere’de 2017-2018 sezonu resmen başladı. Community Shield’da Premier League şampiyonu Chelsea ile FA Cup şampiyonu Arsenal karşı karşıya geldi.

Arsenal sezonu kupayla açtı

Londra derbisine sahne olan Community Shield'da gülen taraf Arsenal oldu. Chelsea'yi normal süresi 1-1 biten maçta penaltılarda 4-1'le geçen Arsenal, 15. kez Community Shield'ı müzesine götürdü ve sezonu kupayla açtı.

Wembley’de oynanan Londra derbisinde Arsenal, Chelsea’yi penaltı atışları sonrasında devirmeyi başardı. Normal süresi 1-1 biten maçın ardından statü gereği uzatmalar oynanmaksızın penaltı atışlarına geçilen karşılaşmada 4-1’le gülen taraf Wenger’in öğrencileri oldu.

Arsenal

İlk yarısı 0-0 biten mücadelede ikinci devrenin başında Victor Moses ile öne geçen Chelsea; 80’de Pedro’nun Elneny’ye yaptığı arkadan sert müdahale nedeniyle atılmasının ardından 82’de Kolasinac’ın golüne engel olamadı.

Penaltılara giden maçta Courtois ve Morata, beyaz noktada hata yaparken, Arsenal oyuncuları 4’te 4’le penaltıların tümünü gole çevirdi. Arsenal bu sonuçla 15. kez Community Shield’ın sahibi oldu.

Arsenal

Chelsea’de yeni transferler Alvaro Morata ve Antonio Rüdiger forma giyerken Arsenal’da ise Alexandre Lacazette ve Sead Kolasinac maçta görev yaptı. 32’de Mertesacker’in sakatlanmasıyla oyuna dahil olan Kolasinac, 82’de takımına beraberliği sağlayan gole imza attı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER