DÜNYADAN FUTBOL

Arsenal'in kahramanı Robin!

Premier League'de 27. haftanın açılış maçında Liverpool ile Arsenal, kozlarını Anfield Road'da paylaştı.

Arsenal'in kahramanı Robin!
Premier League'de 27. haftanın dev maçında Liverpool ile Arsenal Anfield'da karşılaştı; ev sahibi "Kırmızılar"ın oldukça üstün oynadığı mücadeleden "Topçular" Hollandalı yıldızı Robin van Persie ile galip ayrıldı.
 
 
Liverpool [1 - 2] Arsenal
19' D. Kuyt (Penaltı kaçırdı)
23' [1 - 0] L. Koscielny (Kendi kalesine)
31' [1 - 1] R.v. Persie
90+2' [1 - 2] R.v. Persie Liverpool, oldukça etkili başladığı mücadelenin 18. dakikasında penaltı kazandı. Kuyt ile verkaç yaptıktan sonra Szczesny ile karşı karşıya kalan Suarez kendisini yerde buldu ve hakem Halsey beyaz noktayı gösterdi. 19'da atışı Kuyt kullandı, Szczesny sağına giden topu kurtardı.. Hollandalı oyuncu açılan topa bir kez daha vurdu ancak yine karşısında Szczesny'yi buldu.

23. dakikada ise Szczesny, takım arkadaşı Koscielny'e engel olamadı. Sağdan Henderson'ın içeriye gönderdiği topu ters bir vuruşla ağlara yollayan genç savunmacının kendi kalesine attığı golle Liverpool 1-0 öne geçti.

25. dakikada "Kırmızılar" direğe takıldı. Henderson'ın müsait durumdaki vuruşunda Szczesny topu çelmeyi başardı, sol çapraza açılan topa Suarez bekletmeden vurdu ancak meşin yuvarlak yan direkten geri geldi.

Liverpool'un hakimiyeti altında geçen mücadelenin 30. dakikasında Arsenal skoru eşitledi. Sağdan Sagna'nın yaptığı ortada ceza sahası içinde müsait durumda kafayı vuran van Persie durumu 1-1 yaparken; ligdeki gol sayısını 24'e çıkardı.

40. dakikada Arsenal savunmasını tek başına geçen Uruguaylı golcünün plase vuruşunda günün başarılı ismi Szczesny topu kornere çeldi.

45+2. dakikada Liverpool yine gol kaçırdı. Adam'ın soldan içeriye çıkardığı topa Kuyt hamle yaparak vurmayı başardı, meşin yuvarlak yan direkten geri geldi ve ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

48. dakikada Henderson ile çarpışan Arteta yerde kalırken; İspanyol futbolcu sedyeyle oyunu terk etmek zorunda kaldı. Abou Diaby 52. dakikada oyuna dahil oldu.

İkinci yarıda biraz da olsa oyuna ortak olan Arsenal 70. dakikada yine kalesinde büyük bir tehlike yaşadı ancak Kelly'den önce topa ayak koyan Koscielny mutlak bir golü önledi.

72. dakikada "Topçular", ikinci kez tehlike yarattı, Walcott'un vuruşunda kaleci Reina topu kurtardı.

52. dakikada oyuna giren Diaby sakatlığı nedeniyle maça devam edemedi ve 80'de yerini Alex Oxlade-Chamberlain'e bırakmak zorunda kaldı.

Arteta'nın sakatlığı nedeniyle 8 dakika uzayan mücadelenin 90+2. dakikasında "Topçular" öne geçti. Song'un ceza sahası sol çaprazına attığı uzun pasta, topa bekletmeden vuran Hollandalı yıldız Robin van Persie, takımını 2-1 öne geçirdi ve ligdeki 25. golünü kaydetti.

Kalan sürede skor değişmedi ve Arsenal, kötü oynadığı maçı 2-1 kazanmayı başardı. Liverpool oldukça üstün oynadığı maçtan aldığı yenilgiyle 26 maç sonunda 39 puanda kaldı ve galibiyet özlemi 3 maça çıktı. Galibiyet serisini 4 maça çıkaran Arsenal ise 27 maç sonunda puanını 49 yaptı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER