YAZARLAR

Aslan fırtınaya dayanamadı!

Aslan fırtınaya dayanamadı!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]


Derbinin Kazananı Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'de ezeli rakipler Trabzonspor ile Galatasaray, H.Avni Aker  Stadı'nda karşılaştı. Kendi evinde oynatan Trabzonspor, Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde Galatasaray 58 puanda kalarak liderliği kaybetti, 5. sıradaki Trabzonspor ise 46 puana yükseldi. Maçın sonlarına doğru gergin geçen müsabakada Trabzonspor, Galatasaray'ı 2-1 yenerek lideri değiştirdi.

İki takımın da hedefleri farklı. Birinin şampiyonluk için diğerinin ise Avrupa Ligi'ne katılabilmek için mutlak üç puana ihtiyacı var. Maçın sonunda ise hedefine ulaşan Trabzonspor oldu.

Ancak dün gece değişik görüntülere sahne olan bir maç izledik. Trabzonspor, ilk 40 dakika ikinci bölgede ligimizde senelerdir görülmeyen müthiş bir takım presi uyguladı. Bu beklenmeyen tabloda devrenin son 5 dakikasına kadar Galatasaray ne pas yapabildi, ne topa sahip olabildi ne hücuma çıkabildi ne de savunma güvencesi oluşturabildi.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 27. hafta maçı Trabzonspor ve Galatasaray arasında müthiş çekişmeye sahne oldu.

Maçı iki bölümde irdelersek; lk yarıda Trabzonspor, bu sezonun en iyi oyunlarından birini ortaya koydu. Futbol adına doğruları yaptı. Topun olduğu her yerde kaldılar. Top rakipteyken de herkes kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştı.Rakipten kaptıkları toplarda ise çabuk ve etkili atak girişimleri var. Bunlardan birinde sağ kenardan gelen topta, Telles'in ceza alanı içerisinde eli ile oynadığı pozisyona çizgi hakemi nasıl penaltı vermez anlamak mümkün değil.

Sonrasında ise yine organize bir atak girişimi sonucunda Özer ile öne geçen taraf oldular. Bu maçta bir kez daha gördük ki önde oynayan Deniz Yılmaz takımına büyük katkı yapıyor. Mücadele gücünün yanında top saklama becerisi ile de önde çoğalmayı gerçekleştiren isim. Bana göre ilk yarıda takımı adına sahadaki en iyi oyuncuydu.

İkinci yarı ise her ne kadar sonuç Trabzonspor lehine olsa da Ersun Yanal'ın hatalarından bahsetmemek olmaz. Mesela ; Cardozo gibi takımı eksik bırakan bir oyuncuyu ikinci yarı uzun bir süre oyunda tutması büyük bir yanlış. İlk yarıya göre rakibin Trabzonspor ceza alanında daha fazla gözükmesinin en önemli sebeplerinden birisi, önde topun rakibe çabuk teslim edilmesi. İkinci yarıya Cardozo'yu kenara alıp, Sefa veya Yusuf Erdoğan'ı sahaya sürüp, Özer'i orta alana alarak rakibin baskı kurmasını önleyebilirdi. Rakibin kurduğu baskı ile kazandığı golden başka da pozisyonları var. Bunlarda kaleci Hakan, gerçekten çok başarılıydı. Maçın sonlarında ise G.Saray savunmasının yaptığı büyük hata sonucunda ikinci golü bularak üç puanı aldı Trabzonspor.

Hakem bariz penaltıyı vermedi

Hakeme gelince, iyi bir maç yönettiği söylenemez. Özelikle, her iki takım lehine verdiği ya da vermediği fauller var. Eğer Trabzonspor bu maçı galip bitirmeseydi, vermediği penaltı herhalde uzun süre gündemde kalarak polemiklere sebep olurdu.

Trabzonspor, dün gece Avni Aker'de oynanan derbide Galatasaray'ı yendi ve Avrupa umudunu devam ettirdi.

Hakem Ali Palabıyık, Telles'in eline çarpan topa nedense " penaltı" çalamadı.

Trabzonspor-Galatasaray karşılaşmasının son dakikalarında Avni Aker'de büyük bir gerginlik yaşandı ve yaşanan olaylar iki takıma da yakışmadı.

Bordo-mavililer, rakibinin oyununa göre tepki verdi. Trabzonspor, bundan önceki haftaların aksine, ilk yarıda rakip kaleye her gidişte tehlikeli oldu.

G.Saray, taraftarını pek de memnun edemeyen bordo-mavili ekip karşısında ikinci kez mağlubiyet alarak bu sezon Trabzonspor'dan puan alamadan yoluna devam ederken bu hafta elinde tuttuğu liderliği de Avni Aker Stadı'nda Beşiktaş'a terk etmek zorunda kaldı.

Maçtan önce açılan pankartta Trabzon'un tarihine ve kültürüne has bir tribün gösterisi yapıldı. Trabzon Fatih'in fethettiği , Yavuz'un yönettiği , Kanuni'nin doğduğu Şehir olması hasebiyle Osmanlı'nın en önemli üç Padişahı'nın Trabzon kökenli olması işlenerek Trabzon üzerine oynanmak istenen oyunların da nereden ve neden kaynaklandığı tüm Türkiye'ye deklare edildi.

Yorumlar
TREND HABERLER