OLİMPİYAT HABERLERİ

Aslı Çakır Alptekin'e Rio yolu göründü

2012 Londra Olimpiyatları’nda 1500 metrede kazandığı altın madalya sonrası doping yaptığı gerekçesiyle geri alınan Aslı Çakır Alptekin’e Rio yolu açılıyor.

Aslı Çakır Alptekin'e Rio yolu göründü

2012 Londra Olimpiyatları’nda 1500 metrede kazandığı altın madalya sonrası doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl men cezası alan Aslı Çakır Alptekin’e Rio yolu açılıyor...

Her fırsatta doping yapmadığını savunup hakkını hukuk yoluyla arayan Aslı, WADA ile yaptığı mutabakatla cezasını 4 yıla indirdi. Bununla da yetinmeyen milli atlet, CAS’a taşınan davada mahkemenin tedbir kararı alıp yürütmeyi durdurmasıyla 10 Haziran itibariyle 5 Temmuz’a kadar Rio Olimpiyat kotası almak için yarışabilecek. Hızlı şekilde ilerleyecek davada nihai kararın 4 Temmuz’a kadar çıkmasını beklenirken, Aslı, olimpiyata katılmak adına çalışmalarını Kütahya ve Kayseri’de sürdürüyor.

DÖNMESİ İÇİN İLK NUMUNE ALINDI

Yaşananları ve CAS kararını doğrulayan Aslı’nın avukatı Koray Akalp, “Bu cezanın durdurulması kararı Aslı yönünden çok olumlu. Bu kararı alabilmek için uzun süre mücadele verdik, mücadelemiz devam etmekte... Nihai kararın da, aynı şekilde müvekkilim lehine olmasını 5 Temmuz’a kadar bekliyoruz” dedi.

Aslı Çakır Alptekin'e bir şok daha!


Pazar günü IAAF’in talimatı doğrultusunda TADA yetkilileri Aslı’dan ilk numuneyi Kayseri’de aldı. Aslı’nın pistlere dönmesi için geriye kalan iki numunenin de en kısa sürede alınacağı öğrenildi.

İKİ YIL PSİKOLOJİK DESTEK

10 Ocak 2013 itibariyle ceza almasının ardından psikolojik açıdan çöken ve 2 yıl destek alan Aslı, 2014’ten bu yana çalışmalarını antrenörü İhsan Alptekin gözetiminde sürdürdü. Aslı’nın idmanları CAS’ta olumlu karşılandı ve milli atletin pistlere dönme talebi kabul edildi.

YÜKSEK RAKIMDA 4 DAKİKA 8 SANİYE

Çalışmalarını Kütahya ve Kayseri’de sürdüren Aslı Çakır Alptekin, 1500 metreyi yüksek rakımda 4 dakika 8 saniyede koşuyor. Bu mesafede olimpiyat barajı ise 4:07.00. Ancak rakım farkından dolayı, deniz seviyesine inmesiyle derecelerin geliştiği göz önüne alınırsa Aslı’nın Rio için kotayı yakalaması bekleniyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER