DİĞER HABERLER

At yarışında yeni dönem başlıyor

At yarışı severler için artık yepyeni bir dönem başlıyor... Tam 63 yıldır Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından organize edilen yarışlar artık el değiştirecek.

At yarışında yeni dönem başlıyor

63 yıllık gelenek bitiyor... At yarışlarını düzenleme ve oynatma yetkisi Türkiye Jokey Kulübü’nden alınıp Türkiye Varlık Fonu’na devredildi. Mevcut sözleşme 2017’nin sonuna kadar sürecek ama en kısa zamanda özelleştirme ihalesinin yapılması da beklenti dahilinde.

Son ciro 4.5 milyar TL

Önceki gece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen Kanun Hükmünde Kararname ile koşuları düzenleme ve oynatma yetkisi, TJK’dan alınıp 49 yıllığına Türkiye Varlık Fonu’na devredildi. Kurumlar arasındaki devir anlaşmasına göre mevcut sözleşme 31 Aralık 2017’ye kadar devam edecek, fakat yetki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda olacak. Bakanlık, 2017 sonunu beklemeden farklı inisiyatifler kullanabilecek. son ciro 4.5 milyar TL Bu noktadaki en ciddi beklenti özelleştirme...

2017’nin yazında bakanlığın konuyla ilgili olarak ihaleye çıkması ve hem oyun oynatma hem de mülklerle alakalı kararını vermesi bekleniyor. Özelleştirme ile birlikte sadece geçtiğimiz yıl 4.5 milyar lira oyun oynatma cirosu yapan kurum değil, İstanbul Veli efendi Hipodrumu, Ankara ve İzmir’deki birçok taşınmazın da el değiştireceği gelen haberler arasında.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER