AVRUPA LİGİ

Athletic Bilbao'da Aritz Aduriz tarih yazdı

Athletic Bilbao'nun golcü oyuncusu Aritz Aduriz tarihi bir başarı gerçekleştirdi.

Athletic Bilbao'da Aritz Aduriz tarih yazdı

İspanyol takımı Athletic Bilbao, sahasında oynadığı UEFA Avrupa Ligi Grup maçında tarihi bir galibiyete imza atarken, golcü oyuncusu Aritz Aduriz'de tarihi bir başarı gerçekleştirdi.

UEFA Avrupa Ligi F Grubu'nda liderlik ve gruptan çıkmak için oynanan 4 hafta karşılaşmalarında sahasında Belçika temsilcisi Genk ile karşı karşıya gelen Athletic Bilbao'da, golcü oyuncu Aduriz mücadelenin skorunu belirleyen isim oldu.

1 maçta 5 gol

Aduriz'den Marsilya'ya jeneriklik gol

 Tek başına skora etki ettiği gollerle takımının 3 puan almasına yol açan Aritz Aduriz, takımının 5 golüne de imza attı. 3 golü penaltı atışlarından sağlayan Aduriz, karşılaşmanın 8. dakikasında önce güzel bir gol attı. Ardından takımının kazandığı penaltı atışında topun başına geçen yıldız golcü hem kendinin hemde takımının 2. golünü attı. İlk yarının bitmesine dakikalar kala bir kez daha penaltı atışı için topun başına geçen golcü oyuncu, 74. dakika da takımı ve kendisi için 4. golü attı.

Avrupa tarihinde bir ilk

Aritz Aduriz, 90. dakika kazanılan 3. penaltı atışıyla birlikte hem kendinin hemde takımının 5. golünü attı. Böylelikle 35 yaşındaki oyuncu bir Avrupa Ligi karşılaşmasında 5 gol birden atabilen ilk oyuncu oldu. Aduriz bu sezon çıktığı 9 lig karşılaşmasında da 5 gol kaydetti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER